KSÜ Rektörlük binasında yaklaşık 650 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmenin imza protokolüne; KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Öz Sağlık-İş Kahramanmaraş İl Başkanı Murat Arifoğlu, rektör yardımcıları ve sendika temsilcileri katıldı. Oldukça güzel bir atmosfer eşliğinde gerçekleştirilen protokolde konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, toplu sözleşmede imkânlarını zorladıklarını ifade ederek, “Sosyal yardım başlığı altında bir takım ödemeler var. Bu noktada yüzde 10 artış daha yaptığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

“BİRBİRİMİZE KARŞI HERHANGİ BİR ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ YOK”
Hep beraber huzurun, barışın daha da artmasına destek vereceklerini belirten Rektör Can, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bir aydan fazla süredir sohbet havası şeklinde gerçekleştirdiğimiz sürecin sonuna geldik. Toplu iş sözleşmesinde sendika temsilcilerimiz işçilerinin hakkını içtenlikle savundular. Bende memur sendikalarında çalışmış bir kardeşiniz olarak sendikacılığın kutsal bir iş olduğuna yürekten inanıyorum. Bu noktada üniversitemizin imkânlarını da dikkate alarak, ortak bir noktaya gelindi. Genel Başkanımız çok önemli noktalara vurgu yaptı. Üniversitemizde ücretlerimizi zamanında ödemek için azami gayreti gösteriyoruz. İş barışını sağlama ve sürdürme yönünde mücadele veriyoruz. Bütün işler önemlidir. Benim işim ne kadar önemli ise buradaki dekanlarımızın, doktorlarımızın, diğer işçilerimizin de işi o kadar önemli. Birbirimize karşı herhangi bir üstünlüğümüz yok. Sadece iş bölümü yapmış durumdayız. Bunların hepsi birbirini tamamlayan konular. Tabii biz anlaşılan noktanın çok yeterli olduğuna inanmıyoruz. İnanıyorum ki devletimizin imkânları arttıkça her geçen yıl sizinle oturduğumuz masalarda size verilen sosyal haklar daha da artırılacaktır. Hep beraber bu huzurun, barışın daha da artmasına destek vereceğiz.”

“ÇALIŞMALARIMIZI AİLE ORTAMINDA SÜRDÜRECEĞİZ”
Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert ise toplu sözleşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, şöyle konuştu: “Sendikamızın ve rektörlüğümüzün masada mutlu bir şekilde bulunmasını anlamlı buluyorum. Bir işveren edası ile değil çalışanlarımızın yanında olan ve işçi dostu olarak nitelendirdiğimiz rektör hocamıza teşekkür ediyoruz. Çalışanlarımız yapılan toplu sözleşmeden dolayı memnun kaldı. Üniversite hastanemizde kendimizi nasıl yenileyebiliriz, hastanemize nasıl katkı verebiliriz noktasında çalışanlarımıza önemli görevler düşmektedir. Biz işverenlerimizi hiçbir zaman kendimize rakip olarak görmedik. Elbette ki ileriye dönük önemli projelere hem üniversitemiz hem sendikamız olarak katkıda bulunmak mecburiyetindeyiz. Sendikacılığı yapacaksak adam gibi yapmalıyız. Hastanemizde çalışanlarımız adam gibi çalışmalı, rektörlüğümüzde hizmetini güzel verecek ve çalışmalarımızı aile ortamında sürdüreceğiz.

KURUMUMUZA, SENDİKAMIZA, HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Her üniversite çalışanına belki bakmayabilir. Tabii üniversitelerimizin kendi imkânları dâhilinde bu süreci başlattı. 2 yıllık bir toplu sözleşme yapıldı. Yaklaşık 650 civarında çalışanımıza bu toplu sözleşme uygulanacak. Sosyal haklar, ücretler vs. bakıldığında gerçekten üniversite hastanemiz çok iyi bir konumda. Kurumumuza, sendikamıza, haklarımıza sahip çıkacağız. Eğer masada mutlu bir şekilde toplu sözleşme yapılıyorsa bu birinci adımdır. İkinci kriter sosyal hak ve ücret noktasında maaşlarımızı zamanında alabilmemiz.”

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, imzaların atılmasının ardından Rektör Can’a çiçek takdim ederken, Rektör Can’da Sert’e bakır tepsi hediye etti. Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz