KSÜ’nün 25’inci yılını bir dizi etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Kutlamalar kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda Flüt ve Piyano Resitali sergiledi. Genç yeteneklerin sergiledikleri gösterilerden sonra, KSÜ Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Arzu Mustafayeva piyanosuyla, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Münevver Akıncı ise Flütüyle sahne aldı.

KLASİK MÜZİK KONSERLERİNE PEK RASTLANMIYOR”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan KSÜ Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arzu Mustafayeva, bu tür etkinliklerin daha fazla olması gerektiğini söyledi. Mustafayeva, “Üniversite müzik bölümünü en kısa zamanda açmayı düşünüyor. Onun dışında seçmeli müzik derslerine giriyorum. Ama 20 yıldır Kahramanmaraş’ın genç yeteneklerine piyano eğitimi veriyorum. Öğrencileri bu şekilde yetiştiriyorum. Çok başarılı olanlara da Türkiye içinde veya dışında olsun çeşitli festivallere ve yarışmalara gönderiyorum. Çok güzel katkı da bulunuyor çocuklara. Mayıs’ta müzik festivali olacak. Bugün performans sergileyen öğrenciler festivale gidecek. En güzel tarafı o ki tüm dünya katılıyor, Kahramanmaraş’tan bir tek benim öğrencilerim katılıyor. O yüzden Kahramanmaraş’ın ismini de çok güzel bir şekilde duyuruyoruz. Müzik bölümü açıldıktan sonra daha büyük organizasyonlara bizim genç yeteneklerimiz katılacak. Bu tür programların ne kadar fazla olursa o kadar iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü klasik müzik, batı müzik konserlerine Kahramanmaraş’ta pek rastlanmıyor. Biz üniversitenin gücüyle üniversitenin salonunu kullanarak ve bu yıl 25 yıl kutlamaları kapsamında bu konseri gerçekleştirdik. Bizim daha birçok etkinliklerimiz olacak. Onlardan bir tanesi de klasik müzik etkinliğiydi” şeklinde konuştu.

MÜZİK HAYATIN BİR PARÇASI”

Mustafayeva, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü ve Güzel Sanatlar Lisesiyle ortak bir program yaptık. Güzel sanatlar Lisesinde Münevver Akıncı Flüt öğretmenin öğrencileri katıldı. 5 kişi flüt çalıp, bir öğrenci ise gitar çaldı. Benim de yetiştirdiğim minik öğrencilerdi. Minik öğrencilerimiz müziği çok seviyorlar. Müzik sadece onlar için hobi değil artık hayatın bir parçası oldu. Çok minik 5, 6 yaşında başlayan öğrencileri bu tür organizasyonlarla sahneye alışması için piyano eğitimi verip böyle konserlere katmakta fayda gördüm. 5 öğrencimde piyano çaldı. Ama daha çok küçükler onlar daha ilkokul öğrencileri. Böyle Güzel Sanat öğrencileri görünce çok güzel örnek oluyor. Çok isterim ileride branşları müzik olsun. Ben üniversiteyi temsil ettim Münevver Hoca ise Güzel Sanatlar Lisesini temsil etti. Biz Münevver hocayla çok solo konserleri verdik. Bu sefer de çok daha güzel olduğu için öğrencilerle böyle bir performans sergiledik” ifadelerini kullandı.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz