KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda 11-12 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen özel yetenek sınavına 795 erkek ve 250 kız olmak üzere toplam 1045 aday öğrenci katıldı.

Bu yıl ilk kez uygulanan iki aşamalı yetenek testi kapsamında adaylar, “El Pençe Kuvveti Testi” ve “Çeviklik Koşusu Testi” parkurlarında ter döktü. Özel yetenek sınavının her aşaması, sınav güvenliği ve şeffaflık açısından kameralarla kayıt altına alınırken ayrıca sınav uygulaması kapalı devre yayınla salon dışında bulunan adaylarla paylaşıldı.

KSÜ Rektörlüğü, aday öğrenciler ve yakınlarının sınav süresince Üniversitenin yemek ve sosyal imkânlarından faydalanmasını sağladı. 11-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen sınavda program dâhilinde her gün belirli sayıda aday sınava alınarak adaylara kolaylık sağlandı.

Özel yetenek sınavı sonucunda KSÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 35 erkek, 25 kız olmak üzere 60 öğrenci ve Antrenörlük Eğitimi Bölümüne de 25 erkek, 15 kız olmak üzere 40 öğrenci alınacak.

Özel yetenek sınavı sonuçları, sınav değerlendirmesine eklenen orta öğretim başarı puanlarının ÖSYM’den alınmasının ardından, LYS sonuçları açıklandıktan sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi web adresi www.ksu.edu.tr üzerinden adaylara duyurulacak.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz