Korona virüs salgını sonrası fiyatları aniden yükselen 2. el araç piyasasında son günlerde durgunluk yaşanıyor. 2. el araç alacak olan vatandaşların uğrak adresi olan oto galerilerde araç bolluğu yaşanırken, vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından dolayı istedikleri aracı alamadıklarından şikâyetçi. Kahramanmaraş Oto Galericiler Sitesinde 2. el araç alım satımı yapan Ozanlar Oto Satış Danışmanı Erdoğan Kar, “Faizlerin düşmesiyle birlikte işlerimiz oldukça hareketlenmişti. Ama piyasa yükseldi. Piyasanın yükselmesinin sebebi Sahibinden.com’dur. Vatandaş sitede en düşüğüne bakıyor 120 bin TL, ona göre fiyat yazıyor. Otomobil piyasasını yükselten internet oldu. Aslında faizler, dolar bana göre önemli değil. Faizlerin tekrar yükselmesinden dolayı araç satışı durdu. İş yok. Fiyatlar hala yüksek. İnterneti bir yıl kapatsınlar bu piyasa düşer” şeklinde konuştu.

“DURGUNLUĞUN 2 AY KADAR SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ”
Kar, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Son bir haftadır 2. el araç piyasasında bir durgunluk yaşandığını aktaran Karlık, “Bu durgunluğun 2 ay kadar sürmesini bekliyoruz. 2021 Nisan ve Mayıs ayına kadar yüksek fiyatların devam etmesini bekliyoruz. Bazı uyanık kişiler bayilere gelen sıfır araçları kapatıyorlar. 1-2 ay bu aracı bir yerde bekletip bayideki bedelden daha yüksek bir fiyata bu aracı satabiliyorlar. İnsanlar da sıfır araç bulamadıkları için bu kişilerden araç alıyorlar.

“İNSANLAR SÜREKLİ ARAÇ SORUYORLAR”
Kredi faizlerinin yükselmesi ve 2. el araçların fahiş fiyatlara satılması nedeniyle piyasada durgunluk var. İnsanlar sürekli araç soruyorlar. Piyasanın 2021'e kadar fiyatların düşeceğini tahmin etmiyorum. Araba piyasasının daha da yükseleceğini tahmin ediyorum.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz