Gerek nüfus gerekse de sosyal yaşamın artmasıyla birçok yeniliğe ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’ta bireylerin ya da kurumların gelişimlerini daha güçlü yapmaları noktasında önemli merkezler de faaliyete geçiyor. Bu merkezlerin en sonuncusu ise Koyu Akademi oldu. İstanbul merkezli uzman eğiticilerle Kahramanmaraş’a hizmet veren Koyu Akademi, kurucusu Kişisel Gelişim ve Psikolojik Danışman-Yazar Yusuf Yapıcı öncülüğünde faaliyetlerine sürdürüyor. Uzun yıllar özel okullarda psikolojik danışman, koordinatörlük ve idarecilik de yapan Yapıcı, aile-okul- öğrenci işbirliği olmadan başarının olmayacağını, Türkiye çapında verdiği seminerlerde sık sık dile getirmesiyle gündeme gelmişti. Ulusal çapta bir çok okula seminer veren Yapıcı, bunun yanı sıra okul kurucu ve idari danışmanlık yapıyor. Açılmasının ardından kısa bir süre geçmesine rağmen yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Yapıcı öncülüğündeki Koyu Akademi, bu kez ise kadınlara yönelik önemli bir seminere imza attı.

“KADIN KADINA”

Sosyal bir platformu olan ve kâr amacı gütmeyen 'Sarı Bezli Kadınlar' oluşumunun kadın dayanışmasına bir destek de Koyu Akademi’den geldi. Kişisel Gelişim Uzmanı Nihal Demir ve Koyu Akademi işbirliği ile kadınlara yönelik 'Hayata Dokunuş' adı altında ücretsiz bir seminer gerçekleştirildi.

Hem çalışan kadınlara hem de ev kadınlarına yönelik olan seminer 27 Kasım’da başladı. 30 Kasım’da finali yapılan seminerde Kişisel Gelişim Uzmanı Nihal Demir tarafından sunumlar yapıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen seminerde, kadınların hayata farklı bir bakış açısı geliştirmeleri hedeflendi.

Seminerin sonunda, Sarı Bezli Kadınlar sayfasının gönderdiği hediyeler katılımcılara dağıtıldı.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz