Yüzyıllarca kadim bir medeniyetin altında kardeşçe yaşayan Kosova halkı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin daveti üzerine Kahramanmaraş’a geldi. Kosova

Prizren’de bulanan Orkide Kadınlar Derneğine bağlı 60 kadın Kahramanmaraş’a gelerek tarihi yerleri gezdiler.

Kaldıkları otelde Manşet Gazetesine açıklamalarda bulanan Orkide Kadınlar Dernek Başkanı Sevgi Kervan: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtik. Zaten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin desteği ile ister Kosova ister Kosova

Prizren’de oldukça fazla. Bizimde bu talebimizi kırmayıp bizleri kabul ettikleri için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederiz” dedi.

İLK KEZ GELİYORUZ

Daha önce Kahramanmaraş’a gelmediklerini belirten Kervan şöyle konuştu: “Daha önce Kahramanmaraş’a gelmedik. Bu ilk gelişimiz oldu. Başkanımızın sayesinde geldik. Kalacağımız süre 5 gün. Kahramanmaraş’ta bulunmamızın asıl amacı kültürel değerleri gezmek. Ama bununla yetinmeyip belediyenin KAMEK kurslarından yararlanmayı düşünüyoruz. Bir işbirliği sağlamak. Kadınlarımız Kosova Prizren’de kadınlara yönelik el sanatları kurslarının düzenlemesini talep ediyoruz”

EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültür Turizm Şube Müdürlüğü’nden Harun Dedeoğlu’da şöyle konuştu: “Kosova Prizen’denh Orkide Kadınlar Derneğinden misafirlerimizi ağırlıyoruz. 45-50 kişilik bir grubumuz mevcut. Buraya daha önceki Kosava ile yapmış olduğumuz yaplaşımlar dolayı kültürümüzü, el sanatlarımızı görmek için burdalar. Bizim kültürümüzü Kosova ya taşıyacaklar. Bizde onlara Kahramanmaraş’ta elimizden geldiğince her türlü konuda en iyi şekilde yardımcı olacağız”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden İlyas Karageçen ise şöyle konuştu: “Öncelikle Kosova Prizen’den gelen kadınlarımıza Kahramanmaraş’ı tanıtacağız. En iyi şekilde yapacağız. El sanatları ile ilgili Kosova’da çok güzel şeyler yapıyorlar. Eski Osmanlı El işleri yapıyorlar. Kahramanmaraş’a da bir eser bırakacakların söylediler”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz