Yapılan açıklamada: “Müdürlüğümüzde gerçekleştirilen tüm iş ve işlemler KOSGEB mevzuatı doğrultusunda, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ilkesiyle gerçekleştirilmekte olup, kişisel ve keyfi tutumlardan kaynaklı aksamaların yaşanması söz konusu değildir” dendi.

Sorumlu gazetecilik örneğini her fırsatta göstererek, doğrunun yanında olan Manşet Gazetesi kamu görevi bilincini layıkı ile yerine getirirken aksaklıkları da anında refleks gösteriyor. Geçen ay içerisinde yaklaşık 10 kişilik bir grubun KOSGEB’den şikayetçi olması üzerine haber merkezinden olay yerine gidilmiş ve beyanı esas olmak üzere ses kaydı alınarak vatandaş ile röportaj yapılmıştır. Haklarının ihlal edildiğini öne süren vatandaşların söyledikleri çözülerek sayfa sütunlarına yansıtılmış ve KOSGEB Müdürlüğü aranılarak durumun düzelmesi için yetkililer ile telefon irtibatı kurulmuştur.

Söz konusu iddialara bugün KOSGEB Başkanlığı Basın Müdürlüğünden yanıt geldi. Yapılan yazılı açıklamada: “ Müdürlüğümüzde gerçekleştirilen tüm iş ve işlemler KOSGEB mevzuatı doğrultusunda, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ilkesiyle gerçekleştirilmekte olup, kişisel ve keyfi tutumlardan kaynaklı aksamaların yaşanması söz konusu değildir. Habere konu olan, işletme sahibi Hakan Ertürk tarafından 29.01.2018 tarihinde Kahramanmaraş il Müdürlüğü’ne Kuruluş Dönemi Makine Teçhizat Desteği başvurusu yapılmış olup, 13.02.2018 tarihinde girişimcinin ödemesi yapılabilmesi için tespit amaçlı işletme ziyareti gerçekleştirilmiştir. Yapılan incelemede talep edilen ürünlerin ikinci el olduğu tespit edilmiştir. İşletme sahibi, Girişimci Desteği Başvuru Formunda makinelerin sıfır olarak alacağına dair onay vermiştir. Bu yüzden girişimciye bu makine ve ekipmanlar için destek ödemesinin yapılamayacağı izah edilmiş, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 ay içerisinde kurul kararında belirtilen şekilde satın alacağı makine/makineler için destek alabileceği bilgisi verilmiştir. Bu ve bu gibi sebeplerle işletme sahibi Hakan Ertürk tarafından, yapılan hatalı başvurular sürecin uzamasına ne kadar sebep olsa da haberde bahsedildiği gibi 1 buçuk yıllık bir zaman söz konusu değildir. İşletmenin başvurusu 29 Ocak 2018 tarihlidir. Görülmektedir ki haber, herhangi bir araştırma yapılmadan taraflı ve kamuoyunu yanıltıcı bir şekilde hazırlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz