Kahramanmaraş Melek İpek İlkokulu'nda okuyan 4'üncü sınıf öğrencileri engelli arkadaşlarının hayalini gerçekleştirmek üzere yardım kampanyası düzenledi.

Melek İpek ilkokulu 4/B sınıfında eğitim gören Elif Çullu ve Pelin Bozkurt, engelli arkadaşı Yasin Emir Alkaya'nın hayalini gerçekleştirmek üzere kollarını sıvadı. İki minik öğrenci arkadaşları Yasin'in isteklerini listeleyerek onun hayalinde olan şeylerin gerçeğe dönüşmesinde yardım etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Okul Müdürü Erol Yorulmaz, şunları kaydetti: Okulumuzda tatlı bir koşuşturmanın ortasında;4/B Sınıfı öğrencilerinden Elif Çullu ve Pelin Bozkurt adlı öğrencilerimiz elinde bir listeyle yanımıza geldiklerinde, sadece öğretmenlik mesleğine has olan o kutlu duyguyla gönlümüz huzur buldu ve haklı gururu doyasıya yaşadık. Kendi kendilerine 4/D sınıfında okumakta olan Engelli öğrencimiz Yasin Emir Alkaya’nın hayalini gerçekleştirmek için yola çıkan körpe yürekler ellerinde ki listeyle yanımıza geldiklerinde yolu çoktan yarılamışlardı. Bize düşen bu hayali menzile ulaştırmaktı. Bu duygu yoğunluğu ile okulumuzun “Mahir Elleri”ne öğretmenlerimize konuyu belirttiğimizde dakikalar geçmeden bizi menzile ulaştıracak miktar çoktan toplanmış, menzili dahi çoktan geçmiştik. Evet, öğrencilerimizin tertemiz körpe yüreklerinde yeşeren bu vefa duygusuyla başlattıkları bu anlamlı projeye bu öğrencilerimizi yetiştiren, bu duyguları onlara kazandıran, onlara şekil veren “Mahir Eller” de sınırsız destek verince ortaya bugün yaşadığımız bu tablo çıktı.”
'ONUN MUTLULUĞUNU GÖRMEK HERŞEYE DEĞERDİ'
Yasin Emir’e bir masaüstü bilgisayar, saat ve cüzdan aldıklarını söyleyen Okul Müdürü Yorulmaz, “Onun gözlerinde yaşadığı mutluluğun coşkusunu görmek bizlere yetti. Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizin yeniden günümüzde can bulmasına şahitlik etmek, sebep teşkil etmek ve bir beraber olmamızın sonucunda rahmet sağanağında topluca sırılsıklam ıslanmak bizleri çok mutlu etti. Öncelikle bu projeyi başlatan öğrencilerimize, kurumumuzun fedakâr, idealist, mahir elleri öğretmen arkadaşlarıma ve müdür yardımcılarımıza gönülden sonsuz teşekkürler ediyorum. Biz kurum olarak farklılığımızı daima uyguladığımız projelerle ortaya koyuyoruz. Biz bu farklılığımızı ekip ruhuyla hareket ederek kazandık. Biz bu nedenle hiçbir projemizde dara düşmedik. Sıkıntı çekmedik. Öğrenci ve veli merkezli çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Biz kurumumuzun bulunduğu çevreye ışık saçmaya, aydınlatmaya, hizmet etmeye ve tüm imkânlarımızı seferber ederek toplu şekilde kutlu yürüyüşümüze coşkuyla devam edeceğiz” dedi.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı yaptığı duygusal konuşmasında “Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında bu ayki değerimiz “Vefa” diyerek sözlerine başladı. Bugün bu değere yakışır bir davranışı sergileyen Namık Kemal Mahallesi Melek İpek İlkokulu Öğretmenleri ve öğrencilerine Vefa Konusunda bir konuşma yaptı. Konuşmasında öğrencilere öğretmenlerinizi asla unutmayınız, onlara gereken vefayı göstermeyi ihmal etmeyiniz dedi. Konuşmasının sonrasında Yasin Emir’ e hediyesini verdi.

Haber Merkezi

 

Editör: Mahmut Beyaz