Geçtiğimiz haftalarda diyetisyen Gülcan Tuzcu gazetemize yaptığı açıklamada koronavirüsü atlatan birçok kişinin metabolizması yavaşladığı için kilo hızlarında artış olduğunu ve bu nedenle de kendilerine talebin artığını söylemişti. Bu haber üzerine Dermatolog Prof. Dr. Perihan Öztürk de koronavirüsü atlatan kişiler hakkında önemli ayrıntıyı gazetemize açıkladı. Öztürk, pandemi döneminde kendilerine saç dökülmesiyle gelen insan sayısında artış olduğunu ve bu şikâyetle gelenlerin yüzde 75’inin koronavirüsü atlatan kişiler olduğunu belirtti. Ayrıca Öztürk, “Virüsü atlatan kişilere bakıldığında sedefi olanların sedefi kötüleşti, ürtiker olanların ürtikeri kötüleşti” dedi.

“KORONAVİRÜS BAĞLI OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLLER”

Öztürk, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Saç dökülmesinin sebeplerinden bir tanesi de vücudun daha önceki yaşadığı stresler. Pandemi dönemde özellikle koronavirüsü atlatan hastalarda koronavirüsten ortalama 2-3 ay sonra ortaya çıkan ciddi bir saç dökülmesi var. Ve insanlar biz bu şikâyetle geliyorlar ama onlar tabii ki koronavirüs bağlı olduğunun farkında değiller. Tahlillerine yapıyoruz, baktırıyoruz bir şey çıkmıyor. Öncesinde koronavirüsü geçirip geçirmediklerini sorguladığımızda fark ediyoruz ki koronavirüs sonrası dökülme. Bu bağlamda bize 1 gün içerisinde saç dökülmesi şikâyetiyle gelen 4 kişi varsa bunun 3 tanesi koronavirüsle alakalı.  Ayrıca virüsü atlatan hastalarımıza baktığımızda sedefi olanların sedefi kötüleşti, ürtikeri olanların ürtikeri kötüleşti.

“SAÇ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLACAK BİR DÜNYA SEBEP VAR”

Saç dökülmesi kişinin tek başına çözebileceği bir konu değil. Saç dökülmesine neden olacak bir dünya sebep var. Bunlardan bir tanesi kansızlık, bir tanesi çinko eksikliği, vitamin eksikliği, stres, hormonlar. Bunun için önce bir sebebini araştırmak lazım. Sebebini araştırıp hangi tip dökülme olduğunu karar verdikten sonra çözümü kolay. İlk önce buz dağının altındaki görünmeyen kısmını tedavi etmeye çalışsınız bu olayı kökten çözmüş olursunuz. O yüzden hastalar uzman hekimlere müracaat ederlerse, hem kendileri çok uğraş vermek zorunda kalmaz hem de çok hızlı sonuca ulaşılır.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz