Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgını, hepimize temizliğin önemini hatırlatırken aslında günlük yaşantımızda zaten dikkat etmemiz gereken hijyen kurallarını, koronavirüs salgını ile çok daha iyi anladık. Koronavirüs endişesiyle ev temizliği, kişisel hijyen konularına daha fazla önem veriyoruz. Uzmanlar bu anlamda, en çok temas edilen edilen yerlerin profesyonel şekilde temizlenmesi, izole edilmesi gerektiğini söylüyor. Bu anlamda evlerimizde en çok maruz kaldığımız eşyalardan biri olan koltukların temizliği bu anlamda dikkat çekiyor. Koltuk temizliğini profesyonellere yaptırmak koronavirüse karşı tam manasıyla arınması ve dezenfekte edilmesi için çok önemli olduğunun altını çizen Böwe kuru temizleme iş yeri sahibi Murat Sevilir, koltuk temizliğiyle ilgili tüm sorularımızı yanıtladı.
 

“BİZİM ELİMİZDE SON TEKNOLOJİ, NANO TEKNOLOJİSİ ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİKTE BİR MAKİNAMIZ VAR”

Murat Sevilir, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Koronavirüsün ülkemizde görülmesiyle beraber halı, koltuk ve perde yıkatma konusunda bir artış yaşanmaya başladı. Şu anda koltuk yıkama taleplerimiz art arda gelmeye devam ediyor ama bir çok vatandaşımız koltuk yıkamanın ne kadar faydalı olduğunu bilmiyor. Bununla ilgili ben birkaç şeyler aktarmak istiyorum. Bildiğimiz üzere ev hanımlarımız koltukları temizlik şirketinden çağırdıkları personelle değil kendi yöntemleriyle temizleme işlemlerini yapıyorlar. Bu yaptıkları yöntem yeterli gelmiyor. Çünkü ellerindeki deterjanla, bezle bu işler olmuyor. Koltuk temizleme işlemi yapıldığı zaman bütün kirler, bakteriler koltuğun içine işliyor. Yani o an sadece yüzeysel kiri götürmüş oluyor., bu işlem aslında koltuk yıkama temizliği olmuyor. Bizim elimizde son teknoloji, nano teknolojisi antibakteriyel özellikte bir makinamız var. Buhar sistemi devreye girdiği için aynı zaman yıkama yaparken vakumlama esnasında koltuklarımız dezenfekte de olmuş oluyor. Koltuğun üzerindeki leke tamamen gideriliyor. Bu yöntemle koltuklarımız daha sağlıklı, daha temiz bir hal olmuş oluyor. Benim buradan vatandaşlarımıza tavsiyem; kesinlikle koltuk yıkama işlemi yaptırmaları, bunu da yaparken profesyonel firmaları tercih etmeleri gerekiyor.

“BİZ AÇIK VE ŞEFFAFIZ”

Koltuk temizlemeye gittiğimiz zaman ilk olarak toz vesaire varsa makinanın vakum özelliği ile gideriliyor. Makine sıcak su püskürtmesi yapıyor akabinde deterjanımız devreye giriyor. Deterjan uygulaması yapıyoruz, leke varsa koltukta özel leke çıkarıcılarla işlemler yapıyoruz, arkasından makinamızda koltuk fırçalama özelliği ile koltuğun üzerine yapışmış bakteriler ve kirleri çözme işlemini sağlıyor. Koltuğu fırçalayaraktan kirleri tamamen kumaştan bağımsız hale getirip kumaşın yüzeyine serbest bıraktırıyor ve ardından da tekrardan makinanın durulama işlemi yapılıyor. En sonda buharlı vakum işlemi yapılıyor. Bu vakum işleminde de zaten koltuğun yüzeyine çıkmış bütün kirler bakteriler tamamen hem makinanın buhar özelliği de devreye girerekten vakum yapılaraktan makinamız içine çekiyor, tamamen bakteri ve kirlerden kurtulmuş oluyor. Bunu her vatandaşımızın yapması gerekiyor. Sonuçta o koltukların üzerine çocuklarımız bizim evlatlarımız yatıyor, oturuyoruz, o koltuğun üzerinde buna çok çok dikkat etmeliyiz. Evde en çok temas ettiğimiz en çok maruz kaldığımız yer. Buna kesinlikle profesyonel bir firmalardan hizmet alaraktan temizliği yaptırmaları gerekiyor. Kullandığımız ilaçlar TSE onaylı çok profesyonel ve kaliteli belli başlı firmalardır. Tüm müşterilerimize hangi firmaları kullandığımız söylüyoruz firmaları belgeliyoruz. Müşterilerimiz hangi ilacın kullanıldığını bilmek zorundadır. Hangi makinadan yapıldığını görmek zorundadır. Biz açık ve şeffafız.

“HİJYEN KURALLARINA KESİNLİKLE UYMALIYIZ VE UYUYORUZDA”

Yıkama yaptırıyorsanız profesyonel bir firmayı tercih etmeniz gerekiyor ve evimize koltukları yıkamaya gelen personellerin kesinlikle müşterilerimizin dikkat etmesi gerekiyor. Biz firma sahiplerinin de dikkat etmesi gerekiyor. Biz işlerimlerimizi bu duruma dikkat ederekten yapıyoruz. Kesinlikle girdiğim zaman galoşumuz giymemiz şart, ağızımıza maskemize takmamız şart, elimize eldiveni giymemiz şart. Hijyen kurallarına kesinlikle uymalıyız ve uyuyoruzda. Bir yerleri temizlerken bir yerleri yanlış yapıpta hasta olmamalıyız.

“SADECE KOLTUK YIKAMA DEĞİL”

Koltuk temizliğini daimi yaptıran müşterilerimiz var ama koltuk temizliğinin özellikle insanlar senede bir defa yaptırıyor ama bu işlem kesinlikle yanlış bir işlemdir. Çünkü, senede bir defa koltuklarımız hijyenik hale gelmiyor. Biz senenin 12 ayı koltuklarımıza oturuyoruz maruz kalıyoruz bundan dolayı senede en az 2 defa yapılması gerekiyor. Normal süreç için konuşuyorum bunu ama koronavirüs içinde bulunduğumuz durumdan dolayı kesinlikle tüm müşterilerimizin dikkat etmesi gerekiyor. Gerekirse 2 aya bir yıkatılması gerekiyor. Çünkü; koltukların dezenfekte edilmesi gerekiyor. Koltuklardaki sadece görünen kirlerden ibaret değildir hijyeniklik. içine işlemiş görünmeyen bakterilerin temizlenmesi gerekiyor. O yüzden bu süreçte sadece koltuk yıkama değil tüm temizlikte hangisi temizlik aklınıza geliyorsa bunların temizliğini kesinlikle sıklaştırmamız gerekiyor. Bu süreci daha sağlıklı atlatmaları için bu şekilde geçirmeleri gerekiyor.

KOLTUK YIKAMA ÜCRETLERİMİZ GEÇEN SENEYLE AYNI”

Koltuk yıkama ücretlerimiz geçen seneyle aynı kesinlikle koronavirüsten dolayı bir fırsatçılık yapmıyoruz. İnsanlar bunu yıkatması için gerekirse burada fedakarlık yapıyoruz. İnsanların hasta olması bizim hasta olmamız demektir. O yüzden vatandaşlarımızın ve tüm müşterilerimizin sağlığını düşünmek zorundayız. Fiyatlarımız şu anda düz koltuk takımı iki büyük iki küçükten oluşuyor. Düz bir takımı 130 TL diyoruz ama 120 TL’den yapıyoruz. Minderli bir grub olursa bir takım için koşuyorum 180 TL ile 250 TL arası değişiyor. Hem minderli olduğu için hem de avangard tarzı koltuklarımız var. Bunların emeği daha fazla ondan dolayı koltuğun özelliğine göre fiyatlandırmamız mevcuttur. Kesinlikle geçen yıla göre bir fiyat artışımız olmadı.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz