Kamu düzeni ve güvenliğini sağlama noktasında canı pahasına görev yapan emniyet güçleri, koronavirüs salgınının yaşandığı şu günlerde bir taraftan suçlularla mücadele ederken, bir taraftan sokağa çıkması yasaklanan 65 yaş üstü kişilerin market ihtiyaçlarını karşılıyor, diğer taraftan da koronavirüsün yayılımını durdurmak amacıyla şehir ve giriş çıkışlarında ateş ölçerlerle vatandaşları kontrol ediyor.

Türkiye’nin bütün illerinde emniyet güçlerinin yaşlıların ihtiyaçlarını karşıladığı anların videoları sosyal medya hesaplarından yayınlanırken, Kahramanmaraş’ta da durum değişmedi. Kahramanmaraş’ta görev yapan emniyet güçleri, yaşlıların güvenliğinin yanı sıra market ve bakım ihtiyaçlarını da yerine getiriyor. Yaşlıların ihtiyaçlarını karşılayan ekipler, yasağa uymayanları da uyarıp, evlerine gönderiyor. Ekipler tarafından yapılan çalışmaları Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin de sık sık takip ettiği, denetlemelerde bulunduğu öğrenildi.

MEGAFONLA VATANDAŞLAR SIK SIK UYARILIYOR!

Bir taraftan ihbarlar kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunmasına rağmen yasağa uymayan vatandaşlara tek tek müdahale eden ekipler, diğer taraftan da megafonlarla sokak sokak, cadde cadde gezerek vatandaşları uyarıyor. Ekipler, araçlardan, “Değerli Kahramanmaraş halkı, salgın hastalık sebebiyle sizleri evlerine davet ediyoruz. Duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz” uyarıları yapıyor. Ekipler, yardım ihtiyacı olan vatandaşların 112 ve 155’i aramaları çağrısında bulunurken, “65 yaş üstü vatandaşlarımız lütfen dışarı çıkmayalım. 112 ve 155’i arayarak görevlilerimizden yardım isteyebilirsiniz” şeklinde sesleniyor.

SOSYAL MESAFENİ KORU UYARISI

Virüs salgınının yayılmasını önlemek adına toplu ve kalabalık ortamlara kesinlikle izin vermeyen polis ekipleri, banka sıralarını da düzenleyor. Uyarılar öncesinde vatandaşlar banka sırasında sık bir şekilde beklerken, ekiplerin uyarılarının ardından ise vatandaşların birbirleri arasında en az birer metre mesafe bıraktıkları görüldü. Polis ekiplerinin banka sıralarına yaptığı müdahaleler de vatandaşların takdirini kazanırken, daha bilinçli olacaklarını ifade etti.

Öte yandan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan afişler de polis ekiplerince kentin dört bir yanına dağıtılıyor. Özellikle toplu ulaşım araçlarında hem sürücüleri hem de vatandaşları bilgilendiren ekipler, sosyal mesafenin korunmasına yönelik uyarılarda bulunuyor.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz