Herkesin aynı takımı tutmasını isteyemem, bekleyemem. Herkesin aynı siyasi iradeye oy vermesini ne isterim, ne beklerim. İnsanların zevklerine, alışkanlıklarına, zaaflarına saygı duyan birisi olarak, siyasi fikirlerimiz birileri ile örtüşmese de, şuna tam olarak inanıyorum ki, hepimiz de bu ülkeyi, bu bayrağı, bu ezanı, bu devleti, bu milleti ve bu vatanı çok seviyoruz.

Memleketim için ölürüm. Kahramanmaraş bizim sevdamız. Amenna!

Çarşıya pazara indiğimizde, insanlar bizden çok şey bekliyorlar. Fikrimizi alıyorlar. Sanki bizim ağzımızdan çıkan sözcükler dudaklarımızdan dökülen cümleler kanun hükmünde kararname! Yok öyle! Siz ne biliyorsanız, siz ne söylüyorsanız, farkımız yok.

Bizler de sizler gibiyiz. Ama düşüncelerimizi, fikirlerimizi yazıya döküyor, yüksek sesle düşünüyoruz belki ama tabi önce kendimizi, ailemizi, memleketimizi, sağlığımızı düşünüyoruz.

O bakımdan,  korona virüsü ne aklımızdan çıkıyor, ne gündemimizden düşüyor.

Lanet olsun!

*

Tüm dünya, tüm Türkiye bu salgın ile uğraşıyor. Başından def edebilmek yenebilmek, bitirebilmek için…

Sözünü etmek istediğim mesele, özel sağlık kuruluşları. Özel hastaneler yani.

Hakkını teslim edelim, onlar da sağın hastanesi olarak çalışıyorlar. Koronalı hastaları alıp tedavi ediyorlar. 

Kahramanmaraş’ta da var bu özel hastanelerimiz. İnancım odur ki başka sahipleri, yöneticileri, sağlık çalışanları iyi niyetliler. Çünkü bu salgın, hısım, akraba, emmi, dayı, ana baba dinlemiyor. Zengin fakir ayırt etmiyor. İşçi memur, emekli genç fark etmiyor bu illet için.

Bu kadar büyük bir insan kaynağı yaratılmış. Ülkemde, Kahramanmaraş’ta sağlık sistemi güçlüyse, devlet hastaneleri kadar özel hastanelerin de payı olduğuna inanıyorum.

*

Ancak şu sıralar ayakları üzerinde durabilme şansları çok az. Neden derseniz, korona hastalarını devlet ve üniversite hastaneleriyle aynı şartlarda kabul ettiler. Bunun yanında koronalı hastaları aldıkları için başka hastalar gelmemeye başlayınca, zarara doğru adım atmaya başladılar.

Bu bakımdan diyoruz ki, yüce devletimiz, kendi hastanelerine verdiği önemi, maddi desteği, özel hastanelerden de esirgememelidir. Zira özel hastaneler, sadece SGK’nın bakılan hasta başına ödediği katkı payını alabiliyorlar.

Oysa buna karşın, vergi, kira ve personel, medikal malzeme giderleri azalmıyor, aksine artıyor.

Onlara da yardım edilmeli, destek çıkılmalıdır!