Restorasyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan işletmesi ise İş Kadını Kadriye Mezir’e emanet edilen Kocabaş Konağı’na olan rağbet her geçen gün daha da çok artıyor. Hizmete açıldığı günden itibaren müşteri potansiyelini arttırarak, kentin en güzel otantik lokantası olma yolunda önemli bir mesafe kat eden Kocabaş Konağı, turizm alanında kente fayda sağlıyor. Konakla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kocabaş Konağı İşletme Sahibi Kadriye Mezir, “Aslında amacım butik otel açmaktı. O zamanlar butik otel için çalışmalara başladık. Fakat restorasyon çok maliyetli olduğu için butik otelden vazgeçtim. Sonra hazırda bitmiş olan bir konak vardı. Bu konağı ne yapabilirim diye düşündüm. Sonra gezdiğim diğer konaklardan da esinlenerek kentin yöresel yemeklerinin yer aldığı bir konak haline getirdim” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TAKİ KONAKLAR ÇOK GÜZEL”
Mezir, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Daha önce mobilya sektöründeydim. Ama o iş bana hiçbir zaman keyif vermiyordu. Asıl yapmak istediğim iş kendi mesleğimle ilgili olan işti. Ben turizm işletmeciliği mezunuyum ve tarihi mekânları da çok severim. Yıllardır Kahramanmaraş’ta yaşıyorum. Şehir dışından da bana misafir çok gelir. Bu anlamda da kentin tarihini yansıtan herhangi bir yer yok. Hep sıradan lokantalar ve kebapçılar var. Ani bir kararla kendi işim olmasına rağmen işi bırakmıştım. Daha sonra da biraz daha gezmeye ağırlık verdim. O yörelerdeki en ücra yerlerde bile konaklar değerlendirilmiş. Baktım ki Kahramanmaraş’taki konaklar çok güzel. Türkiye’nin birçok ilinde olmayan özellikte konaklar var.”

ŞEHİR DIŞINDAN GELENLER BURAYI ÇOK BEĞENİYOR”
Ş”ehir dışından gelenler burayı çok beğeniyor. Beklentilerime şu an için ulaştım” diyen Mezir, “Çünkü ben sosyal medyayı interneti çok iyi kullanan bir kişiyim. Çevre illerden çok gelenler var. Özellikle Gaziantep, Adana, Adıyaman, Samsun ve Eskişehir’den buraya gelenler oluyor. Maraş’ın insanları da misafiri geldiği zaman nereye götürebilirim diye düşünmüyorlar direk olarak Kocabaş Konağı’na getiriyorlar. Yeni yeni nişan, kına organizasyonları yapıyorum. Bundan da memnunum. Ama Kahramanmaraş’ta dışarıda yemek yeme kültürü yok. Bu anlamda çok zayıf. Diğer illerdeki insanların çoğu yemek yemeyi dışarıda geçirirken Kahramanmaraş’ta ayda bir yâda 2 ayda bir insanlar dışarıda yemek yiyorlar. Kentte bağ evlerinin olması bizim gibi restoranları etkiliyor. Kentte yemek yiyebilecek çok fazla yer var ama otantik olarak yalnızca Kocabaş Konağı var. Burayı 6 yıl önce açtığımda hedefim konaklar zinciriydi. Ama henüz o hayalimi gerçekleştiremedim. Buda sanırım kentin biraz daha içe dönük olmasından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

BU TİP MEKÂNLARIN DAHA ÇOK AÇILMASI LAZIM”
Mezir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Şehirdeki iş adamlarının biraz daha böyle yerlere sahip çıkması gerekiyor. Kentteki konakların çoğalması gerekiyor. Bağ evlerinden çıkıp birazda buralarda yemek yemeleri gerekiyor. Maraş gelecekte turizm cenneti bir yer haline gelecek. Ben buna inanıyorum. Zaten geçen yıl temelleri atılmaya başladı. Bu tip mekânların daha çok açılması lazım. Prosedürlerde önümüz çok fazla kapalı. Bu prosedürlerin biraz daha azaltılması lazım.”

Haber: Emre Akkış/Hakan Aydın


 

Editör: Mahmut Beyaz