Bu kapsamda, Avrupa işletmeler Ağı Projesi kapsamında, Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ve Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu (KAGEGİK) işbirliği ile“Uluslararası Ticari Sözleşmelerin Hazırlanması ve Uyuşmazlıkların ÇözümYolları” gerçekleştirildi.

KMTSO Eğitim Salonunda gerçekleştirilen ve açılışını KAGEGİK Başkanı Aykut Balcıoğlu’nun yaptığı seminerde, Prof. Dr. Nuray Ekşi, uluslararası ticari sözleşmelerin hazırlanması, ifası ve sona erdirilmesi, uluslararası ticari sözleşmelerden doğan uyuşmazlıkların çözüm yolları konularında katılımcılara bilgi verdi.

KAGEGİK Başkanı Aykut Balcıoğlu yaptığı konuşmada, “Avrupa işletmeler AğıProjesi kapsamında KMTSO ile Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu ve Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ortak düzenlenen eğitim ve seminerler serisine hepiniz hoş geldiniz. Kahramanmaraş ihracatını ve ihracata bağlı ithalatını sürekli artıran ve üretimini, pazarlarını geliştiren bir şehirdir. Üretimin, pazarlamanın ve gelişen ve ayni zamanda daralan küresel ekonomide rekabet etmenin zorlukları herkesin malumu. Bizler de bu kapsamda daha iyi olabilmek ve tercih edilen olabilmek adına bu eğitimleri yapıyoruz. Planlama noktasında eğitimlerimizi hazırlarken çok titiz davranıyoruz. Alanında bilinen ve büyük işlere imza atmış isimlerle sizleri buluşturmak ve bu eşsiz tecrübelerden şehrimizin firmalarının faydalanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bugün de burada “Uluslararası ticari sözleşmelerin hazırlanması ve uyuşmazlıkların çözüm yolları” konulu seminerle devam ediyoruz. Kahramanmaraş’ın üreten ve büyüyen firmaları olarak, bizlerin üretmekle ve geliştirmekle daha çok ilgilenmesi, sözleşmeler bazında kendimizi bugün alacağımız bilgiler ışığında sağlama alarak oluşabilecek tatsız durumlara karsı kendimizi korumalıyız. Bu bağlamda çok değerli misafirimiz Sn. Prof. Dr. Nuray Ekşi Hanım bizimle. Kendisi alanında en bilinen ve en tecrübeli isimlerden birisi. Bu işin hem gerçek hem de mecazi anlamda kitabını yazmış birisi.” dedi.

Eğitim katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Editör: Mahmut Beyaz