Bu kapsamda, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğiyle, şirketlerin kurumsal gelişimi açısından çok önemli bir eğitim programı gerçekleştirildi. KMTSO, güncel gelişmeler çerçevesinde özel sektörün bilgi alma kapasitesini güçlendiriyor. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

2018 Yılı Mali Destek Programları hakkında da bilgi verilen eğitim programında katılımcılara mantıksal çerçeve yaklaşımı konusunda detaylı sunumlar yapıldı. Toplantıda, proje fikri oluşturma, proje hazırlamanın temel adımları, proje döngüsü, mantıksal çerçeve yaklaşımı, analiz ve planlama, bütçe ve maliyetlendirme konu başlıkları altında bilgiler verilirken kalkınma ajanslarının proje başvuru sistemi de anlatıldı.

PROJE NEDİR?

Belli bir yerde, belirli bir süre içinde, belirli bir bütçe ile belirli hedeflere ulaşmak için planlanmış faaliyetler topluluğu.

PROJE TEMEL ADIMLARI NELERDİR?

Politika: Mali destek sağlayan kuruluşun teşvik etmeyi planladığı alan gerekçesi

Program: Politikada belirlenen sorunların aşılması için aktif müdahale eylemi, Mali Destek Programından yararlanma kurallarının açıklandığı, tanımlandığı alan.

Proje: Rehber içeriğine uygun olarak yatırım ihtiyaçlarının süre, faaliyet ve kaynak olarak planlanması. Faaliyet: Proje alt gereklerinin bütçesel ihtiyaçlara göre ana başlıklarda süreli olarak ifadesi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz