1926 yılında Kahramanmaraşlı sanayicilerin daha iyi temsil edilmesi noktasında kurulan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında seçimler gerçekleştirilmişti. 29 meslek Komitesi organ seçimleri yapılırken, gözler yeni oluşturulacak yönetim kurulu üyelerine çevrildi.

67 İŞ ADAMI SEÇİLDİ

KMTSO hizmet binasında gerçekleştirilen seçimde, 3 bin 645 üye 2018-2022 yıllarında Kahramanmaraş iş dünyasına yön verecek kadroyu seçmek için sandık başına gitmişti. 14 Nisan Cumartesi saat 08.00’de başlayan seçimde KMTSO üyeleri, 29 meslek grubunda 163 Meslek Komitesi üyesini ve 67 Meclis üyesini seçmişti. Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, ‘Dokuma ve Boya Kasar Sanayi’ meslek komitesinden, Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ‘Enerji’ meslek komitesinden, öte yandan 2 yıl sonra başkan olacak Şahin Balcıoğlu ise Dokuma ve Boya Kasar Sanayi’ meslek komitesinden oyunu kullanmıştı.

YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞACAK

Eski yönetim kurulu üyelerinin tamamı meclis üyesi olurken, tekrar yönetim kurulu üyesi olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Dönüşümlü başkanlık olarak anlaşan iki aday yönetim kurulu listelerini büyük bir titizlikle yaptığı kulislerde konuşulurken, listeye kimin girip girmediği ise kamuoyunca merakla bekleniyor.

KMTSO resmi sayfasında eski yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu sekme kaldırılırken, yeni yönetim kurulu listelerinin önümüzdeki Cuma günü açıklanacağı bildirildi.

Eski yönetim kurulu üyelerinden en az beş ismin yeni yönetim kurulu listesine giremeyeceği kulislerde konuşulurken, güçlü iş dünyası temsilcilerinin ortak mutabakat sağladığı yeni 5 ismin ise kim olacağı sır gibi saklanıyor.

Eski yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluşuyordu: “

Serdar Zabun, Yönetim Kurulu Başkanı

Kadir Gülkesen Yönetim Kurulu Başkan Yrd.

M.Akif Gölcü Yönetim Kurulu Başkan Yrd.

Adnan Toprak Sayman Üye

Hüseyin Özdal Yönetim Kurulu Üyesi

Sıddık Ciğer Yönetim Kurulu Üyesi

Fürkan Bayazıt Yönetim Kurulu Üyesi

Ertuğrul K. Tanrıverdi Yönetim Kurulu Üyesi

Mehmet Beşen Yönetim Kurulu Üyesi

Mehmet Fevzi Gerger Yönetim Kurulu Üyesi

Sıddık İnalbars Yönetim Kurulu Üyesi”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz