Toplantıya, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, KMTSO Başkan V. Şahin Balcıoğlu, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Şirikçi, Adnan Toprak ve Erdal Kanbur, Meclis Başkan Yardımcısı M. Akif Gölcü ile 29 Meslek Komitesinin başkanları katıldı. Kent ekonomisi için stratejik konuların istişare edildiği toplantıda sektörlerin geleceğini ilgilendiren konular hakkında değerlendirmeler yapıldı.

TEK AMACIMIZ KAHRAMANMARAŞ’A HİZMET ETMEK”

Toplantıda bir konuşma yapan KMTSO Başkanı Serdar Zabun, yılda bir defa bir araya gelerek meslek komiteleri ile fikir alışverişini ve diyaloğu canlı tutmak için bu organizasyonları tertip ettiklerini ifade ederek “Tek bir amacımız var, Kahramanmaraş’a hizmet etmek. Sizler de bu kutsal görevde bize destek oldunuz. Şehrimiz için hizmet üretmemiz lazım. Meslek komitelerimizde sektörlerle ilgili tüm sorunları masaya yatırıp ilgili makamlara ulaştırmak üzere bizlere yardım etmeniz çok önemli. Amacımız Kahramanmaraş’ın kahraman insanlarına daha modern, daha güçlü bir şehir ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmak. Şehrimizin ekonomide daha üst sıralara yükselmesi adına Odamızın tüm organları ile birlikte bir bütün olarak çalışmasının çok önemli olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.

TEMSİL GÜCÜNÜ ARTIRARAK”

Bugün gelinen seviyenin, iş dünyasını temsil etme noktasında gösterilen başarının meslek komitelerinin, Meclis’in ve Yönetim Kurulu’nun gayretleri ile elde edildiğini söyleyen Zabun, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, kaliteli ve hızlı hizmet kabiliyetini güçlendirerek, temsil gücünü artırarak yoluna devam etmektedir. Özel sektörün sorunlarını, şehrimizin taleplerini, en etkili biçimde, zamanında ve doğru adımlarla her fırsatta ve her platformda dile getiren, çözüm arayan, şehrimizin sanayisinden turizmine, tarımdan çevreye her alandaki acil konuların takipçisi olan bir oda olarak sizlerle birlikte tüm gücümüzü ortaya koymak sureti ile çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.”

HİZMETLERİ ÜYEMİZİN AYAĞINA GETİRDİK”

Hizmeti üyelerin ayağına getirdiklerinin altını çizen Zabun, “İhtiyacı olduğu her an üyemizin yanındayız. Yatırımda, üretimde, finansmanda ve ihracatta, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin yanındayız. Hizmeti üyemizin ayağına getirdik. Türk Standartları Enstitüsü, Kredi Garanti Fonu, İşkur Hizmet Noktası, Üye İlişkileri Ofisi, Eximbank Bürosu, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi gibi birçok yenilikçi hizmet birimleri ile üyelerimizin işlerini kolaylaştırmaya, iş dünyamızın enerjisini üretim ve ihracata daha fazla yoğunlaştırmasına vesile olacak hizmetleri geliştirmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

TANITIM ORGANİZASYONLARI İVME KAZANDIRACAK”

KOBİ’lerin acil finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere düşük faizli kaynak sağladıklarını hatırlatan Zabun, “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin ihracatını, rekabetçiliğini geliştirirken aynı zamanda, düzenlediğimiz fuarlar ve sempozyumlarla bu gelişimi sürdürülebilir hale getirmeye çalışıyoruz. Kahramanmaraş’ın tanıtımı konusunda da bu organizasyonlar şehrimize büyük bir ivme kazandırmaktadır.” şeklinde konuştu.

TOPLANTILARINI DAHA KALABALIK YAPIN”

KMTSO Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu ise yaptığı konuşmada, her meslek komitesinde 5 ila 7 üye bulunduğuna dikkat çekerek “Mümkünse toplantılarınızı daha kalabalık yapın. Sektördeki diğer arkadaşlarınızla aranızda konuşup sorunlarını Yönetim Kuruluna bildirin. Hep birlikte olup meselelerin çözümü için uğraşılır, gayret edilir, sonuç alınır, alınmama ihtimaline karşın gelecek yıl milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, bakanlarımızın en azından akıllarında kalacak bir etki bırakır. Benim önerim, herkes işadamı, herkesin işi kendine, bunu hepimiz biliyoruz. Meslek komitesi toplantılarını aklınıza geldiği bir gün yapmak yerine her ay belli bir gün belli bir zaman diliminde ayarlayabilir siniz.” şeklinde konuştu.

İNŞALLAH GÜZEL BİR BİRLİKTELİK OLUR”

KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Toprak ise “İnşallah bu toplantımız hayırlara vesile olur, güzel bir birliktelik oldu. Biz seçimden hemen sonra Yönetim Kurulu olarak bir araya geldik, önümüzdeki 4 yıllık stratejik planımızı belirledikten sonra kendi içimizde komiteler oluşturarak görev dağılımı yapıldı. Bu komitelerle birlikte sizlerin öneri ve görüşleri daha hızlı ve etkin şekilde değerlendirilecek ve aksiyon alınacak. Sizin aldığınız kararlar hakikaten bizim için çok önemli. Siz ne konuşuyorsanız, ne görüşüyorsanız, ne karar alıyorsanız bunların tamamı rapor olarak Yönetim Kurulu’nun önüne geliyor Yönetim Kurulu da kendini bir program dahilinde sorunların çözümü hususunda çalışmalar yürütüyor.” dedi.

Toplantıda Meslek Komitesi başkanları söz alarak sektörlerin taleplerini ve yaşanan sorunları gündeme getirerek çözüm yolları konusunda değerlendirmeler yapıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz