Kahrmanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası başkan ve yönetimi Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Ticaret Borsası ve Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti. Heyet ilk olarak Gaziantep Ticaret Odası’nda Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fatih Güllüoğlu ve Sadık Koçak’tan Gaziantep’in sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Kahramanmaraş ve Gaziantep'in bir bütünün iki parçası olduğunu, iki kentin sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari alanda yapacağı işbirliğinin hem iki kentin hem de ülkenin gelişimine önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı. 
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş olarak sosyal ve ekonomik gelişimi sağlamak açısından ortak çalışma ve proje üretmeye her zaman hazır olduklarını söyledi. Zabun, “Ekonomik kalkınmanın ana unsurlarından birisi bölgesel işbirliğinin tam anlamıyla uygulanmasıdır. Bunu sağlayacak olan da ticaret ve sanayi odalarıdır. Biz, her zaman işbirliğine ve bölgemizin sosyo-ekonomik gelişimini sağlamak açısından ortak çalışma ve proje üretmeye hazırız” dedi. 
GTSO Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ise Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın yapacağı ortak çalışma ve projelerin iki kenti çok daha ileriye götüreceğine dikkat çekerek, "Gaziantep'in başarılı olmasının sırrı ortak akla önem vermesi ve uyum içinde çalışmasıdır. Gaziantep ve Kahramanmaraş birlikte ve ortak olarak hareket ederse iki kent de kalkınır. Gaziantep Ticaret Odası ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortak çalışma ve projeleri aynı zamanda bölgenin ve ülkenin kalkınmasına önemli katkılar sağlar” diye konuştu.
Ziyarete, KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Gölcü, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Özdal, Fevzi Gerger, Adnan Toprak ve Sıddık İnalbars, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Aksu, Meclis Kâtibi Abdullah Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Sami Akay, Kamil Tosun ve Bülent Evyapan da katıldı.Heyet daha sonra, Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile iki kurum arasında işbirliği olanakları değerlendirildi. 


 

Editör: Mahmut Beyaz