Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) üyelerinin tanışması ve ralarındaki işbirliğinin güçlendirilmesi hedefiyle Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ve Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu (KAGEGİK)’nun organize ettiği “İş Dışı Buluşmaları” yoğun ilgi gördü. Programa katılan KMTSO üyeleri, iş dünyasının birlik ve beraberliğinin güçlenmesine katkı sağlanması adına bu tür programların sürekli yapılmasına ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Programa, Vali Yardımcısı Erol Özkan, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, siyasi parti il ve ilçe başkanları, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başkanları, kamu kurumlarının yöneticileri, sanayiciler, tüccarlar, esnaflar, kadın ve genç girişimciler katıldı. 

“10 BİNE YAKIN ÜYEMİZLE BİR ARAYA GELDİK”
KMTSO Başkanı Serdar Zabun “İş Dışı Buluşmaları”nın açılış konuşmasını yaptı. Zabun, kuruluşunun 93. yılında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın, iş dünyasının en seçkin çatı kuruluşlarından birisi olarak reel sektörün güçlü sesi olmaya devam ettiğini söyledi.  
Zabun, “Bugün, tüm meslek gruplarımızla, 10 bine yakın üyesi ile bu büyük ailenin tüm bireyleri ve şehrimizin kıymetli idarecileri burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. Hepimizin büyük emekleriyle şehrimizin kalkınması ve dünya ile entegre olması adına; iş dünyasını temsil etme noktasında gösterilen başarı, yarınlara kıymetli bir miras bırakmak bakımından çok değerlidir. Şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine çok önemli katkıları bulunan sizlerden, Allah razı olsun.” dedi.  

“KAHRAMANMARAŞ, GLOBAL BAŞARILARINI ARTIRMAKTADIR”
Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin nadide bir şehri olduğunu ifade eden Zabun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tarih boyunca toprağının bereketini çalışkanlığıyla yoğurmuş bu coğrafya, derin kültürüyle, insanıyla, doğasıyla, havasıyla ve suyuyla gerçek anlamda ülkemizin nadide bir şehridir. Bizler bu kente, bu nadide topluma çok şey borçluyuz. Hamdolsun ki, Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. Ve çok şükür ki, Kahramanmaraş, bugün Türkiye’nin en güçlü ekonomilerinden birisi haline geldi. Bu başarının altında yatan, ana unsur, dürüst ve çalışkan girişimcilerimiz ve devletine, memleketine sevdalı bir toplumdur. İşte Kahramanmaraş’ı, başarılı kılan, diğerlerinden ayıran, özünde taşıdığı bu ruhtur. 80’li yıllarla birlikte, ekonomide çağ atlayan şehrimiz, milli mücadelede sergilediği inanç ve azimle elde ettiği kahraman unvanını, bugün ekonomik kalkınmanın kahramanı olarak yeniden kazanmıştır. dünyanın 125 ülkesine ihracat yapan Kahramanmaraş, artık güçlü bir Türk markası olarak global başarılarını artırmaktadır. Ancak, hiçbir başarıda olmadığı gibi, bu başarılar da kolay elde edilmemiştir. Altında çok büyük çaba ve emek bulunmaktadır.”

“GÜNDELİK SIKINTILARI BİR KENARA BIRAKIP...”
Kahramanmaraş’ın ekonomik ve sosyal gelişimi için çalıştıklarını hatırlatan Zabun, “Ticaret ve Sanayi Odamız, özel sektörün dünya ekonomisine uyum kabiliyetini yükseltmek için hizmet veren dev bir meslek kuruluşu haline gelmiştir. Çalışmalarımıza hiç durmadan devam ediyoruz. Amacımız Kahramanmaraş’ın kahraman insanlarına daha modern, daha güçlü bir şehir ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmak. Bu amaca ulaşmak adına; odamızın tüm üyeleri ile birlikte bir bütün olarak çalışmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Şehrimizin üretim ve ticaretinde çok önemli bir konuma sahip olan siz değerli üyelerimizin birbirini tanıması, işbirliği alanlarının güçlendirilmesi ve büyük projelere imza atarak, güçlü markalarla bu sektörlerdeki gücümüzü, başarımızı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu itibarla, “İş Dışı Buluşmaları”, gündelik sıkıntıları bir tarafa bırakarak dostlarımızla bir araya gelmenin yanı sıra, iş dünyamızın işbirliği kabiliyetini pekiştirmesi için de önemli bir altyapı oluşturmaktadır. İnanıyorum ki, bugünden sonra şehrimizde istişare ve işbirliği kültürü daha da gelişecek, birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenecektir. Başta genç ve kadın girişimci kurullarımız olmak üzere bu buluşmanın organizasyonunda emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. 

“YENİ NESİL İLE GENÇ NESİL BULUŞTU”
KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ise genç nesil ile tecrübeli neslin bir araya gelmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bu toplantılar gayet güzel. Burada genç nesille daha ileri yaşta olan nesil bir araya geliyor. Tabii genç arkadaşlarımızın dinamizmi var. İleri yaşa gelmiş insanlarda da tecrübe var. Biliyorsunuz istişare çok önemli bir şey. Yani insanların konuşması, işlerini konuşması, biriyle tanışması, bunun neticesinde birlikte işler yapması güzel olgular. Oda olarak böyle bir şeye katkıda bulunmak için düşünülmüş bu toplantılar. Ben faydalı buluyorum. En azından tanışıyoruz, sorunları konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

“KENTE KATMA DEĞER YARATAN İNSANLAR BİR ARADA”
Toplantıya katılan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de kente katma değer yaratan insanların bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirterek, “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odamız çok güzel bir program organize etmiş. Gerçekten de şehrimize katma değer katan yaratan, hem Kahramanmaraş’ın hem de ülkemizin ekonomisine değer katan insanları bir araya toplamışlar. KOBİ’lerden tutun, gençlere ve büyük sanayicilere kadar bütün arkadaşlarımız burada. Bu birlikteliği oluşturanları tebrik etmemiz lazım. Bu kabil birliktelikler Kahramanmaraş’ımızın bütünlüğüne ve birliğine büyük katkı sağlayacaktır. Birbirimizden öğreneceğimiz bilgilerle daha güzel yatırımların yapılmasına vesile olacaktır. Başta KMTSO Başkanımız olmak üzere bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“GENÇLERE TECRÜBE AKTARIMI ÇOK ÖNEMLİ”
MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu ise MÜSİAD olarak kendilerinin de sık sık iş adamları ve gençlerle bir araya geldiklerinin altını çizerek, gençlere tecrübe aktarımının önemli olduğunu söyledi. Kervancıoğlu, “Kahramanmaraş’ımız, Türkiye’mizin çok değerli bir şehridir. MÜSİAD olarak biz de Kahramanmaraş’a çok güzel hizmetler yapmaya çalışıyoruz, bugünlerde şehrimizin çok değerli iş adamlarını, MÜSİAD üyelerimizi birebir ziyaret ediyoruz. Çünkü ben şuna inanıyorum, herkes bu şehir için mücadele ediyor. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini ben her zaman söylüyorum, gerçekten bu organizasyonu gerçekleştiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Serdar Zabun’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyon çünkü bizlerin bunlara çok ihtiyacı var. Hep diyorum ya ben, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman çok güzel şeyleri başarırız. Yine söylemeye devam edeceğim çünkü bu şehir, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman güzel hizmetler kazanacaktır. Şahsım olarak, MÜSİAD olarak zaten bu şehre güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben her zaman gençliğe değer veriyorum. Bizim geleceğimiz bu gençlerdir. Üniversitede olsun, liselerde olsun öğrencilerimiz kariyer günleri düzenledikleri zaman işimden, her şeyimden fedakarlık edip onlara bazı şeyleri anlatmaya çalışıyorum. Bunu yaptığım zaman da çok mutlu oluyorum. Bizim gençlerimize sahip çıkmamız gerekir. Gençler bizimle her zaman irtibat halinde olabilirler, bütün tecrübelerimizi onlara anlatabiliriz” dedi.

“GENÇLER DÜŞMEDEN AYAKTA KALACAKLARDIR”
MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur da gençlerle bir araya gelmek amacıyla yönetim kurulu olarak karar aldıklarını dile getirerek, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu programızı ilk kez düzenledik. Yönetim kurulu olarak böyle bir karar almıştık. Büyük iş adamlarını, orta veyahutta gençleri bir araya getirip, büyüklerden tecrübe kazanmalarını, nasihatler dinlemelerini amaçladık. İş hayatına katılırken böyle insanları bir arada bulmak kolay olmuyor. Örneğin bir dere vardır, illa ki dereye düşecek ki dereye düştüğünü bilsin ama büyük iş adamları onlara önerilerde bulunuyorlar, şöyle yapın diyorlar. Böylelikle büyük bir kaynaşma ortamı oluşuyor. Seneye de inşallah böyle organizasyonları daha da geliştirerek, daha iyi tanışmanın ve kaynaşmanın önünü açacağız. Gençlere yönelik olduğu için bu programın daha da farklı bir önemi var. Çünkü gençler büyüklerden nasihat alacaklar, düşmeden ayakta kalmanın yollarını bulacaklardır. O yüzden bu tür organizasyonların iyi olacağını düşünüyorum” açıklamarında bulundu.

“ŞEHRİMİZE BÜYÜK FAYDASI OLACAĞINA İNANIYORUZ”
Programın organizasyonunu yapan KMTSO Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Aykut Balcıoğlu ise yaptığı konuşmada, “Biz bugün burada Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu, Kadın Girişimciler Kurulu ve Ticaret Sanayi Odası işbirliğinde ortak bir proje geliştirdik. Bugün burada iş dışı buluşmalar adı altında bir etkinliğimiz var. Bu etkinlikteki amaç Kahramanmaraş’taki hem odamızın üyelerini hem genç kadın girişimcilerini aynı zamanda diğer bürokratlarımızı yani Kahramanmaraş’ı Kahramanmaraş yapan tüm değerleri bugün bir arada görmek ve tanışmak. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Bugün yoğun bir katılım var ve gelen tepkilerde çok güzel. Biz bunun ilkini yaptık ve daha önce yapılmamış bir organizasyondu. Biz etkinliği gelenekselleştirmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de devamını getirmek istiyoruz. Bunun hem şehrimize hem de bizlere çok faydasının olacağını düşünüyoruz” dedi.


(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz