Kahramanmaraş Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan bir heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ı makamında ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dedi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KMTB) Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan bir heyet, önce meclisteki Kahramanmaraş milletvekillerini ve sonrasında Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı makamında ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileğinde bulundu. KMTB Başkanı Ahmet Duran Balsuyu meclis ve Yönetim Kurulu, İş adamı Mahmut Arıkan, Mustafa Narlı, Yusuf Kesim ve Kamimder Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Doğru, Kahramanmaraş Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Zekeriya Pak'ın da aralarında bulunduğu heyet Mecliste Kahramanmaraş Milletvekilleri'nden Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak ve Celalettin Güvenç’i makamlarında ziyaret edip hayırlı olsun dileklerinde bulunup, karşılıklı olarak şehrin sorunları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Heyeti Turizm ve Kültür Bakanlığı'nda kabul eden Bakan Ünal, Kahramanmaraş'a yapılacak kültür ve turizm yatırımlarından söz etti. Bakan Ünal, hemşerilerinin sorunlarını ve beklentilerini de dinledi.
YAKLAŞIMCI BİR TAVIR
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın her zaman iş dünyasının yatırım ve üretimini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için işlerini kolaylaştırıcı bir yaklaşım gösterdiğini belirten KMTB Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, "Yatırımcı işadamlarımız özellikle turizm yatırımı yaparken bürokratik engellerle karşılaşmamak için Turizm Bakanlığı dışında hiçbir bürokrasi ile uğraşmak istemiyor. Sayın bakanımıza durumu anlattık. Çözümü konusunda yaklaşımcı bir tavır sergiledi" diye konuştu. Heyet, Bakan Mahir Ünal'a, el yazımı hat bir tablo ile bakır işi hediye etti. Başkan Ahmet Duran Balsuyu, geçen yıl bastırdıkları Kahramanmaraş'ın yöresel yemekleri ile zahire kültünün toplandığı yemek kitabını da Bakan Ünal'a takdim ettiklerini söyleyerek, "Bakanımız bizi çok sıcak bir ortamda karşıladı. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. Hemşerilerini görmekten büyük keyif alan Bakan Ünal, heyet ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Heyette KMTB başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Meclis Başkanı Mehmet Taş, Yönetim Kurulu üyeleri Ökkaş Karayağlı, Hakan Görgel, Meclis Üyeleri Hüseyin Donat, İlyas Çam, Salih Küsmüş, İbrahim Alagöz, Erol Büyükdereli, Mehmet Tüzin, Sefer Ozan, Turan Arpasatan, İş adamları Mahmut Arıkan, Mustafa Narlı, Yusuf Kesim, Kamimder Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Doğru, Kahramamaraş Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Zekeriya Pak ve KMTB Genel Sekreteri Ahmet Balbaba katıldı.
Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz