İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği geçtiğimiz aylarda çok önemli bir karar alarak sağlıkta çift başlılığa son vermek için girişimlerde bulunmuş ve üç kurum İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında birleştirilmişti. 3 kurumun birleşmesi ile birlikte yeni Sağlık Müdürü’nün kim olacağı da merak konusu olurken, geçtiğimiz günlerde Necip Fazıl Devlet Hastanesi Başhekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Nuri Öksüz göreve atanmıştı. Yeni Sağlık Müdürü Öksüz’e ise ziyaretlerin ardı arkası kesilmezken, bu kez ki misafirleri ise KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu, KMBGC Genel Sekreteri Serdar Erdoğanyılmaz, KMBGC üyesi ve Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Yüzbaşıoğlu ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faruk Aktemur oldu.

HEDEFİMİZ DAHA HIZLI SAĞLIK HİZMETİ VERMEK”

Oldukça samimi bir havada geçen ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Nuri Öksüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Sağlıkta gelinen son durum hakkında bilgiler de veren Öksüz, “Yeni oluşan sistemle birlikte insanların sağlıktan faydalanmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak. Aksine tek bir çatı sisteminden ötürü faydalarını görecekler. Bundan sonra oluşacak yapıyla birlite hem mali anlamda bizim elimizi rahatlatacak, hem de personeli daha rantabıl kullanmak adına avantaj yakalayacağız. Daha hızlı sağlık hizmeti vermemizi sağlayacak. Kurumların birleşmesi, kurumlar arasındaki bazı sıkıntılı durumları da giderecek. Tek çatı ve tek hami altında toplandığı için daha hızlı bir sağlık hizmeti olacak. Bizim hedefimiz de, Kahramanmaraş’a daha hızlı sağlık hizmeti vermek. Bu amaçla yoğun bir çalışma içerisine giriyoruz. Son 15 yıla baktığımız zaman sağlıkta gelişim gerçekten tamamlanmış. Kalite dönemine geçildikten sonra hasta memnuniyeti de baya bir artmış. Kahramanmaraş’ta da yüzde 30’lardan yüzde 80’lere çıkmış bu rakam. Görevi geldiğimizden bugüne oldukça fazla ziyaret oldu, misafirlerimiz sizler gibi iyi dileklerini bizlere ilettiler. Bu bağlamda Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Arslan Deveboynu’na, Serdar Erdoğanyılmaz’a, Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Yüzbaşıoğlu ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faruk Aktemur’a teşekkür ediyorum. Hem tanışmış olduk hem de az da olsa bazı şeyleri konuşmuş olduk. Kahramanmaraş basınımızın değerli isimlerini yanımızda görmek bize mutluluk veriyor” dedi.

SAĞLIKTA BİRLEŞME GÜÇ KAZANDIRDI”

Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu ise yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Nuri Öksüz’e yeni görevinde başarılar diledi. Deveboynu, “Sağlık anlamında Kahramanmaraş’ımız son zamanlara iyi bir ivme yakaladı. Geçtimiz günlerde de sağlıkla ilgili 3 kurumumuz birleşerek daha sağlam bir görünüme kavuştu. Bundan sonraki süreçte yeni müdürümüz Ali Nuri Öksüz’e başarılar diliyoruz. Allah hayırlı eylesin” ifadelerini kullandı.

(Haber: Hakan AYDIN)

Editör: Mahmut Beyaz