15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içerisine yuvalanmış bir grup Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu üniformalı terörist tarafından gerçekleştirilen hain, alçak ve kanlı darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olan Türk Kızılay ve Genç Kızılay Kahramanmaraş teşkilatı 15 Temmuz bilincini uyandırmak ve gelecek nesillere de 15 Temmuz ruhunu yaşatmak adına ‘Bir Destanın Adıdır 15 Temmuz’ konulu resim ve şiir yarışması düzenliyor. 2 Temmuz’da başlayan ve 12 Temmuz’da son bulacak olan yarışmanın başvuruları @genckizilay46 instagram sayfasında bulunan link üzerinden yapılacak. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 7-18 yaş aralığındaki öğrencilere hitap edecek olan yarışmada yapılan resim ve şiirler Kahramanmaraş Türk Kızılay Şubesine elden teslim yapılırken [email protected] mail adresinden de gönderilebilecek.

Yarışmada İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerin ödülleri şu şekilde olacak: 1. Bisiklet, 2. Akıllı Saat, 3. 100 TL kırtasiye hediye çeki.

Lise düzeyindeki öğrencilerin ödülleri ise: 1. Tablet 2. Akıllı Saat, 3. 100 TL kırtasiye hediye çeki. Şeklinde olacak.

Son teslim tarihi 12 Temmuz olan resim ve şiirler yarışmasında adayların yapmış olduğu çalışmalar 13- 14 Temmuz’da değerlendirilecek. Ödül tören ise 15 Temmuz Günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda saat 18.00’da gerçekleşecek.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz