29 Ekim – 4 Kasım Kızılay haftası Yahya Kemal İlkokulu’nda da kutlandı. Türkiye genelinde ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay’ı öğrencilere tanıtıldı.

Yahya Kemal İlkokulu ve Türk Kızılayı Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen etkinliğe Yahya Kemal İlkokulu müdürü Hüseyin Yılmaz, Okul Kızılay kulübü rehber öğretmeni Murat Ardıç, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Tural Şahbazlı, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Hakan Oflaz, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini anlatarak açılış konuşmasını yapan Okul müdürü Hüseyin Yılmaz: “Türk Kızılayı’nın her zaman ister Türkiye geneli, ister Uluslararası alanda ihtiyaç sahiplerinin yanında olması ülkemiz ve tüm insanlık adına gurur vericidir. Bugün bu güzel etkinlikde başta Okul Kızılay kulübü rehber öğretmeni Murat Ardıç ve Türk Kızılayı Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Tural Şahbazlı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim”.-dedi.

Türk Kızılayı Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Tural Şahbazlı ise: “ Türk Kızılayı Osmanlı İmparatorluğu, savaş alanında yaralanan askerlere hiçbir ayırım gözetmeksizin yardım amacıyla 11 Haziran 1868 tarihinde Mecruhin ve Marda-yı Askeriyeye İmdat ve Muavenet Cemiyeti ( Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti ) olarak kurulmuş, söz konusu cemiyet 14 Nisan 1877 tarihinde Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti , 1923 yılında Cumhuriyetin İlanıyla Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti, 1935 yılında Ulu Önder Atatürkün önerisiyle Türkiye Kızılay Cemiyeti adını, 1947 yılında Türkiye Kızılay Derneğiadını almıştır. 1868. Yıldan günümüze kadar her zaman, her anda ırk, dil, din, siyasi kimlik gözetmeksizin insanlık adına, ayrım yapmadan nerde ihtiyaç sahibi varsa yanında olmayı, nerde bir gözyaşı varsa o yarayı sarmayı kendine en kutsal görev bilen Türk Kızılay’ımız adına 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla böyle güzel bir etkinlik düzenlediğini ve bizler için çok değerli olan Genç neslin Asım’ın nesli olarak yetişmesine büyük katkı sağlayan başta okul müdürümüz olmakla emeği geçen herkese teşekkür ederim.”-dedi.

Etkinlik okul öğrencilerinin Kızılay hakkında şiirler söylemesi, Türk Kızılayı Gizemli Macera adlı çizgi film izlenmesi ve soru-cevabın ardından sona erdi.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz