Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 20-29 Kasım tarihleri arasında bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek Kitap ve Kültür Fuarı ve ilimizde kültür- edebiyat alanında bir takım konuların yer aldığı, yerel şairler ve yazarlarımız ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Katiphan’da gerçekleştirilen istişare toplantısına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ ve Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar’ın ev sahipliğinde Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği usta kalemlerdavet edildi.

Toplantıda bir açıklama yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ, 20-29 Kasım 2015 tarihlerinde ilimizde bu yıl 2. si gerçekleştirilecek olan kitap ve kültür fuarına ilişkin, katılımcı şair ve yazarlarımıza bilgiler verdi. Daha sonra Kahramanmaraş’ta kültür, edebiyat alanlarındaki konulara yer verilerek; bu alanda nelerin yapılabileceği ile ilgili görüşler dile getirildi. Yeni neslin edebiyata, kitaba bakışı; okuma alışkanlığı görüşülen konular arasındadır. Ayrıca bu alanlarda 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi düşünülen Edebiyat Akademisi, Şehir Kitaplığı konuları ve yine ilimizde çıkarılacak olan kitap, dergi türü kaynaklar ve bu kaynakların içerikleri hakkında konuların istişaresi yapılarak bilgi alış verişinde bulunuldu. Toplantı sonunda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ bu tür istişarelerin şehrimizin kültür-edebiyatı adına önemli bir adım olduğunu; bu toplantıları sürekli hale getirerek tüm Maraşlı şair ve yazarlarımızla bir araya gelineceğini kaydetmiştir. Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz