2017-2018 yılı 369’uncu kısa dönem acemi erlerin yemin töreni Osman Sayın Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Yemin törenine; Garnizon Komutanı Tankçı Albay Adnan Köşker, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile asker aileleri katıldı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan yemin töreni, 369’uncu kısa dönem acemi erlerin yemin etmesi ile devam etti.

TERTİPLİ VE DÜZENLİ OLMAYI ÖĞRENDİK”
Yemin eden erler adına konuşan Jandarma Er Bilal Güncan, şunları söyledi: “Kanunlara, nizamlara ve amirlere itaat edeceğimize askerliğin namusunu, Türk sancağının şanını canımızdan aziz bilip, icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve hayatımızı feda edeceğimize namusumuz ve şerefimiz üzerine söz verdik, yemin ettik. Vatani görevimizi yapmak üzere bu kışlaya katıldığımızda ailemizden, sevdiklerimizden ve memleketimizden ayrılmanın burukluğunu yaşıyorduk. Ancak komutanlarımızın yakın ve sıcak ilgisi ile bu burukluk yerini bir anda büyük bir onur ve heyecana bıraktı. Bu onur ve heyecanın kaynağı her karış toprağı atalarımızın kutsal kanı ile sulanmış, aziz vatanımızın savunulmasında görev almanın bilincine varmamızdır. Burada yurt savunması için gerekli temel askerlik bilgilerini, disiplini, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmayı birlik ve beraberlik içerisinde tertipli ve düzenli olmayı öğrendik. Eğitimimiz süresince bizimle yakından ilgilenen her türlü sorunumuza ortak olan gerektiğinde bizi bir arkadaş bazen ağabey yâda bir baba gibi davranan yaşadığımız bu güzel kışlayı bir aile ocağı haline getiren komutanlarımıza sizlerin huzurunda şükranlarımızı sunarız.”

EMİN ELLERDELER”
İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Mehmetçiklerimizin çok kıymetli anne baba ve yakınları canınızdan daha çok sevdiğiniz her türlü zorluk ve kötülüklerden esirgeyerek büyütüp her Türk genci gibi oğlunu bir bayram havası içerisinde askere uğurlayan şehadeti karşısında vatan sağ olsun diyerek sabrın, asaletin ve metanetin en büyüğünü gösteren sizler bugün evladınızın kutsal ant içme töreninde yanlarında bulunarak onlara büyük bir güç ve moral kaynağı oldunuz. Vatanımız ve milletimiz için hizmetlerin en kutsalını yapan evlatlarınız sizlerin olduğu kadar yüce milletimizin de gururudur. Kutsal bir görev olan askerlik hizmetini yapmak üzere bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızın komutanları olarak onları kardeş, arkadaş ve evlat olarak bağrımıza bastık, onlar emin ellerdedir.”

Konuşmaların ardından İl Jandarma Komutanlığı’na ilk katılan Jandarma Er Bilal Güncan tarafından Mehmetçik yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Plaket çakılmasının ardından 4 jandarma erine farklı branşlarda gösterdikleri üstün gayretten ötürü Garnizon Komutanı Tankçı Albay Adnan Köşker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından hediye takdim edildi.

Tören; askerlerin geçişi ile sona erdi.

Haber: Emre AKKIŞ/Mustafa KILINÇ

Editör: Mahmut Beyaz