4 yıl önce göreve gelirken hiçbirşey eskisi gibi olmayacak diyen Erkoç, tüm sözlerini yerine getirdi. Alt yapı, üst yapının tamamını biterken, mega, prestij ve vizyon projeleri hız verildi. Şehrin vizyon projelerinden olan ve geçen yıl 730 bin bin kişiyi ağırlayan yedikuyalar kayak merkezinin ardından, Menzelet barajında tekne gezileri başladı. Her turu 2,5 saat süren ve aynı anda 30 kişinin bindiği teknede, doğa harikası alikayalar tüm çıplaklığı ile görülüyor. Yeşili ile Karadeniz’i mavisi ile Akdeniz’i andıran doğa harikası gölette önümüzdeki günlerde tekne sayısının arttırılacağı ve turizm birliklerinin şehri davet edileceği bildirildi.

HERKES BU GÜZELLİĞİ GÖREÇEK

Doğası, suyu, havası, üretkenliği ile tanıtıma esareti yaşayan Kahramanmaraş, Erkoç ile yeni bir döneme girdi. Bacasız sanayi olan turizme başkanlığının 4’üncü yılında büyük önem veren Erkoç, iki hamle ile şehre bir milyondan fazla turist çekmeyi planlıyor. Geçen yıl yedikuyular kış merkezine 730 bin kişi gelirken, bu sayı bu sene tekne turu ile 1 milyonu bulması bekleniyor. Menzelet barajının güzelliğini, koylarını görmek isteyenlere 2,5 saatlik eşsiz bir manzaraya çıkaran tekne turu setres atmanın ise bire bir yolu.

ERKOÇ’A TEŞEKKÜR EDERİZ

Bilal Başkonuş Gemi Kaptanı: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un vizyonu ve misyonu doğrultusunda yedikuyalar kayak merkezinden sonra Kahramanmaraş’ın bakir kalmış güzelliklerini tanıtmak adına biz tekne turlarımıza devam ediyoruz. Göllerimiz Türkiye’nin beşinci büyük su havzasına sahip. Tekne turlarımız tanıtım için bir ilk bunun devamı gelecek. İnşallah 5-10-15-20’ye kadar çıkacak tekne sayımız. Teknemizde yemek servisi bulunmaktadır. Aile olarak kiralandığında içerisinde masamız, koltuklarımız rahatlıkla hizmet verebilir. Lavabomuz, bunlarda da hizmet alınabiliyor”

Tekne turuna çıkan Ebru Ayca: “ Mavi tura katıldık. Güzel bir turmuş. Yeni yapıldı, çok güzel oluyor. Büyükşehir Belediyesine ve başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederiz”

Büşra Doğan: “Tekne gezisine çıktık. Çok nezih bir ortam. Gelmek isteyen herkese tavsiye ederim. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz”

Emine Çınarlıdere: “Kahramanmaraş’ta yaşıyorum. Ama burayı gezme imkanımız olmuyordu. Buralar çok güzel olmuş. Çok beğendim. Böyle bir programı düzenlediği içen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ederim”

Gamze Tek: “Bugün tekne turuna çıktık. Adana’dan geldim ben. Çok beğendim. Çok güzel bir tur. Herkesin denemesini tavsiye ediyorum.

Ahmet Kara: “ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu mavi tura katıldık. Şu an turumuz yeni başladı. Gezip dolaşıp görüp, bakacağız”

Hatice Taşçı: “Çok güzel bir hizmet Kahramanmaraş büyükşehir belediyemizin sunduğu Kahramanmaraş halkına sunduğu çok güzel bir hizmet bu hizmetlerinden dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir görüntü, manzara diyebilirim. Denizi olmayan Kahramanmaraş ilimizde böyle bir hizmeti bize sundukları için çok teşekkür ediyoruz. Memnunuz, Menzelet Mesire Alanı olsun, gezinti gemimiz olsun çok güzel harika. İnanmazdım başta inanmazdım böyle bir şey olmasını ama faaliyete geçirdiler. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi faaliyete geçirdi. Çok güzel bir hizmet çok teşekkür ediyoruz. Yapay plajımızda yapılıyor, hizmette gelebilirler. Kahramanmaraş’ımız çok güzel bir ilimizdir. Gelmelerini de tasfiye ederim açıkçası. Bu güzelliklerin halka kazandırılması çok güzel bir şey belki Antalya gibi mersin İzmir gibi olmayız ama belki de neden olmasın bu çalışmalar yapıldıktan sonra olmayacak bir şey yok. 5 yıl öncesine kadar hiçbir hizmet daha doğrusu 5,5 yıl önce hiçbir hizmet yapılmayan Çok güzel bir çalışma Fatih Mehmet Erkoç’a Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz hizmetlerinden dolayı. Çok güzel çalışmalar, halkımız memnun. Çalışmaların devamını diliyoruz ki zaten devam ediyor çalışmalar inşallah bu şekilde devam eder halkımızda bu güzel manzaradan veya diğer çalışmalardan yararlanırlar.

İlayda Kurtul: “Ben Büyükşehirde çok güzel gelişmeler gördüm. Çok sayıda mesire alanları bu tarz güzellikler yapıldı. Yani özellikle yedi kuyular çok güzel bir yapıt oldu. Yedi kuyular ayrı burası ayrı bence gayet güzel gözüküyor”

YOL MEDENİYET

“Yol Medeniyettir” sloganı 2014 yılında göreve başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ilkleri yapmaya devam ediyor. Türkiye yeşil hareketini başlatan Erkoç, Kahramanmaraş’ında bölgede yıldız hale gelmesini sağladı. Avrupa ülkelerinde uygulanan iç trafik hattı ile dış trafik hattını Kahramanmaraş’a uygulayan Erkoç, bir başarıya daha imza attı. Kuzey Çevre yolunu dış bağlantı olarak yapan Erkoç, iç bağlantı yolu olarak sümbüllü bulvarı, tünel kavşaklar ile bağlantı noktalarını yaptı. Başka bir deyişle Kuzey Çevre yolunun Ahır Dağı istikametinden gelen bir sürücü bu hat üzerinden Abdulhamithan tünel kavşağında oradan takiben Abdulhamithan cami ve istikametinden Kayseri çevre yoluna bağlanacak. Projenin asıl amacı ise iç trafik hattının dış trafik hattına çevrilmesi ve yakıt zaman tasarrufu sağlamak.

ŞEHİR AĞI

Yapılan köklü trafik iyileştirmesinin detayına ulaşan Manşet Gazetesi, Kuzey ve Güney Çevre yollarının nereden geçeğine, nerede ne olduğunu öğrendi. Buna göre, Kuzey ve Güney Çevre yolunun bağlantıları ile iç ve dış trafik hattı sağlanacak. Yani, Güneyden (Kapıçam’dan) giren bir sürücü Kuzey Çevre yoluna(Üngüt’e) kadar ışıksız gidebilecek. Yine bağlantı yolları şehir istikametine istediği yere ulaşma imkanı sağlanabilecek. Kuzey çevre yolunun ve güney çevre yolunun etaplarına eklenecek bağlantı yollarının detayları ise şöyle: “Kuzey çevre yolu dediğimiz yol 30 km’lik bir bağlantı. Batıda Üngüt semtinde karayollarının yaptığı kavşaktan itibaren başlıyor, doğuda Güneşevler semti ile Dereköy arasından iniyor ve Çağlayancerit yolu dediğimiz karayollarının projelendirdiği yolla kavşak oluşturuyor. Bu bağlantı havaalanı kavşağına bağlanmış oluyor. Şuan da havaalanının Çağlayancerit yolu bağlantısıyla, havaalanının Doğukent arasındaki imar planında olan kısmını biz yapıyoruz. İmar uygulamaları ve imar süreci tamamlandı, şuan da yerinde imalatı başlıyor. Kuzey çevre yolunun 1 ve 2. Etabının platformları bitirildi, bu dönem de 3. Etabını bitirmek hedefimiz.

GÜNEY ÇEVRE YOLU HATTI

Dream City binaları ile Arslanbey parkı Kavşağı dediğimiz bağlantı Kuzey Çevre yolunun ilk iki etabını içeriyor. Buradan alıç sekisine kadar olan yer, Arslanbey- Alıç sekisi olan yer üçüncü etap, sonrası da 4. Etap, Üngüt tarafı da 5’inci etap. Güney Çevre Yolu OSB bölgesinden tünellerle birlikte Kayseri yoluna geliyor. OSB’den güney çevre yolunu alıyoruz, Kurtlar, Önsen, Malik Ejder Türbesinin hemen güney tarafından bir tünelle Adana yoluna kavşak yapıp, Adana yolunu geçiyor. Sonra yine ormanlık alandan küçük bir kısmı geçiyor, Şehir hastanesinin daha güneyinden Güzelyurt, Kapıçam arasına bağlanan bir proje. Bunun planı Karayolları Genel Müdürlüğünde onaylandı. Güney Çevre Yolu’da 50 KM yakın bir alan. Kuzey Çevre Yolu ve Güney Çevre yolunun toplan uzunluğu ise 80 KM yakın”

Haber: Mustafa Kılınç- Tugçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz