Kışın zorlu şartlarında araçların kaza yapmaması, kaymaması ve insan güvenliği için zorunlu tutulan kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2017 itibariyle sona erdi. 1 Aralık 2016 tarihi itibariyle kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatmasını ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan kış lastiği uygulamasında Kahramanmaraş genelinde 4 aylık süreç içerisinde 3 bin 929 araç kontrol edildi. Yapılan denetimlerde ise toplam 147 araca cezai işlem uygulandı. Denetimlerde kesilen para cezasının tutarı ise 89 bin 964 TL olduğu öğrenildi.

İl Merkezinde ve İlçelerde yapılan denetimlerin ayrıntıları ise şu şekilde;

MERKEZ
Kahramanmaraş Bölge Trafik Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kış lastiği denetimleri kapsamında il merkezinde 874 araç kontrol edilirken, 19 araca da ceza yazıldı. Kahramanmaraş Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise yine il merkezinde 843 araç kontrol ederken, 22 araca da cezai işlem uygulandı.

ELBİSTAN
Elbistan Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nin 1 Aralık 2016-1 Nisan 2017 tarihleri arası zorunlu olan kış lastiği denetimleri kapsamında ilçede 200 araç kontrol edilirken, yapılan denetimlerde kış lastiğinin olmadığı tespit edilen 36 araca idari para cezası uyguladı. Bölge Trafik Denetleme İlçe Amirliği tarafından ise yine ilçe genelinde 434 aracın denetimi yapılırken, 40 araca da ceza kesildi.

PAZARCIK
Pazarcık Bölge Trafik Denetleme İlçe Amirliği bünyesinde yapılan kış lastiği denetimlerinde ise ilçede 510 aracın kontrolü yapılırken, 11 araca da kış lastiği uygulamasına uymadığı için ceza kesildi. Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından yapılan denetimlerde ise 122 araç kontrol edilirken, 1 araca ceza yazıldı.

GÖKSUN
Göksun Bölge Trafik Denetleme İlçe Amirliği tarafından ilçe genelinde yapılan denetimlerde ise toplam 103 araç kontrol edildi. Yapılan denetimler sonucu hiçbir araca cezai işlem uygulanmadı. Göksun Bölge Trafik Denetleme İlçe Amirliği ekipleri ise 59 aracın kontrolünü yaparken, hiçbir araca ceza uygulanmadı.

AFŞİN
Afşin Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri ise ilçe genelinde yaptığı uygulamalarda 181 aracın kontrolünü yaparken, kış lastiğinin takılmadığını tespit ettiği 18 araca ceza yazdı.

ANDIRIN
Andırın Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ilçede gerçekleştirdiği denetimler kapsamında toplam 77 aracı kontrol ederken, hiçbir araca cezai işlem uygulanmadı.

ÇAĞLAYANCERİT
Çağlayancerit Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nde denetimlerde 45 aracı kontrol etti. Ekipler denetimlerde hiçbir araca cezai işlem uygulamadı.

EKİNÖZÜ
Ekinözü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri ilçe genelinde yaptığı denetimler kapsamında 33 aracı kontrol ederken, hiçbir araca ceza yazılmadı.

NURHAK
Nurhak Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından yapılan kış lastiği denetimlerinde 35 aracın kontrolü yapılırken, hiçbir araca cezai işlem uygulanmadı.

TÜRKOĞLU
Türkoğlu Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri ise ilçe genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde 413 aracın kontrolünü yaptı. İlçe genelinde yapılan denetimler hiçbir araca ceza yazılmadı.

Haber : Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz