Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, kışa hazırlıksız yakalanmamaları ve araçlarının bakımlarını yaptırmaları konusunda sürücüleri uyardı.

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlayacağını hatırlatan Apaydın, buna uymayanlara 571 lira ceza kesileceğini bildirdi. Apaydın, bazı bölgelerde kar yağışı daha erken başlayacağından bu bölgelerdeki sürücülerin 1 Aralık'ı beklemeden kış lastiklerini takmaları gerektiğine dikkati çekti.

Apaydın, buzlanma, aracı yolun durumuna göre kullanmama ve kış koşullarına göre araçları hazırlamanın kış mevsiminde yaşanan kazaların başlıca nedenleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunun için aracımızın lastiğinden, zincirine, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere ise antifriz biran önce konulmalıdır. Balatalar, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek araçlarımızı kışa hazır hale getirmeliyiz." AA

Editör: Mahmut Beyaz