Kahramanmaraş’ta pazarcı esnafı kış mevsimi dolayısıyla satışlarının düştüğünü belirtirken vatandaşlar ise fiyatların uygun olmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte pazarlardaki yaz ürünleri, yerlerini yeni kış mahsullerine bıraktı. Kereviz, lahana, pırasa, hurma, muşmula, ayva ve kabak gibi ürünler bu sezon ilk kez tezgâhlarda yerinin aldı. Pazarda ürünlerin fiyatlarında geçen haftalara oranla değişiklik olmazken, Pazarcılar, fiyatların uygun olmasına rağmen satışların istenildiği gibi iyi olmadığından yakındı. Fiyatların henüz artmadığının belirten pazarcı esnafı Ali Saz, “ Şu anda pazarda kış ürünleri satılmaya başladı. Sezonun başı olduğu için fiyatlarda bir artış yok. İlerleyen günlerde fiyatlar artar. Fiyatların artmasının sebepleri, tarla mahsullerinin yerini sera mallarına bırakması ve dönem boşluğu oluşması. Bu boşlukta tarla mahsullerinin yerine sera malları satılınca fiyatlarda haliyle zamlanacak. Ama şu anda pazardaki sebze meyve fiyatları oldukça uygun. Ürünlerin fiyatları 1 lira ile 5 lira arasında değişiyor" dedi.  

 

‘FİYATLARIMIZ BİRAZ DÜŞTÜ’

Bir başka pazarcı esnafı Ejder Budak, şunları söyledi: “Kış mevsimi geldiği zaman fiyatlarda hep oynama olur. Biz de aldığımız ürünlerin miktarını ona göre belirleriz. Şimdi fiyatlarımız biraz düştü. Bu sebeple daha fazla satış yapabildik. Kış mevsiminde fiyatların düşmesinden dolayı vatandaşlardan da daha çok talep olduğunu söyleyebilirim.”

 

‘ŞU AN ÇOK BİR HAREKETLİLİK YOK’

Diğer bir pazarcı esnafı Mehmet Bilgiç ise şunları kaydetti: “Kış mevsimi kendisini hissettirmeye başladı diye fiyatlarımız da düştü. Piyasanın durumuna göre bizim de fiyat listelerimiz belli oluyor. Şu an zaten ürünlerimizi düşük fiyatlara satıyoruz. Gönül ister ki vatandaşlarımız sofralarına daha ucuz ve daha kaliteli ürünler götürebilsin. Kaliteli ürünü sürekli satıyoruz fakat fiyat konusunda piyasa hareketlenmeleri çeşitli nedenlere bağlı olarak değişebiliyor. Şu an çok bir hareketlilik yok.”

 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz