Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte manavlarda hareketlendi. Kahramanmaraşlı manav esnafı Durdu Mehmet Bilgiç, “Kış aylarının gelmesiyle işlerimiz hareketlendi” dedi.

Kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde birçok sektörde olduğu gibi sebze ve meyve sektöründe de hareketlilik yaşanmaya başladı. Şazibey Halk Pazarı manavcı esnaflarından Durdu Mehmet Bilgiç, Kış sezonunun açılmasıyla birlikte pazara bir hareketlilik geldiğini belirtti. Bilgiç, “Kış sezonunun açılmasıyla birlikte pazara da bir hareketlilik geldi. Fiyat anlamında da bir artış yaşandı. 2016 yılında pazarın genel durumuna bakacak olursak. 2016’nın Nisan ayına kadar işler güzeldi. Ama yaz döneminde bir durgunluk yaşandı. Şimdi ise kış sezonunun açılmasıyla beraber pazarda işler tekrar hareketlenmeye başlandı”dedi.

‘VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞÜK’

Vatandaşın alım gücünün düşük olduğunu kaydeden Bilgiç, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Burası balık pazarı olduğundan ve kış sezonu açıldığından dolayı bir hareketlilik var. Geçen yılki vatandaşın alım gücüyle, bu yılki vatandaşın alım gücü arasında bir fark var. Bunun sebebi ise döviz kurlarında ki yükseliş, bu da vatandaşın alım gücünü bir hayli düşürdü. İşler her yıl bir önceki yıla göre daha da düşüyor. Yıldan yıla vatandaşın alım gücü düşüyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz