Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle, kış lastiği satışı ve değişimi yapan lastikçi esnafının yüzü güldü.

 

Kahramanmaraş’ta araç sahipleri havaların soğuması ile birlikte sanayinin yolunun tuttu. Sürücülerin araçlarının kışlık bakımı yaptırması ve lastiklerini değiştirmesiyle birlikte sanayide yoğunluk yaşanmaya başlandı. Diğer aylara göre işlerinin açıldığını dile getiren sanayi esnafı sanayide hareketlilik yaşandığını söyledi. Sanayi esnafının bu aylarda iş yaptığını belirten Balas Oto Lastik çalışanı Faruk Gökpur,  "Özellikle lastik değiştirme, kışlık bakımı ve yağ değişimleri gibi işlemler yapılıyor. Şuan lastik değişim sezonu olduğu için diğer aylara göre bir kıpırdanma var. Eskiye nazaran araçlarda sayısının artması bir evde birden fazla aracın olması bizim işlerimizi de dolayısıyla etkiliyor. Sürücülerde kışlık bakımlarını özen gösteriyor. Bizde bundan dolayı mutlu oluyoruz” dedi. Havanın güneşli olduğu günlerde hiçbir aracın gelmediğini aktaran Gökpur,  “Kışa girişten dolayı bir hareketlilik var. Güneşli günlerde 15 ile 20 müşteri gelirken, hava şartlarının kötüleşmesiyle beraber bu sayı 50’yi buluyor” diye konuştu.

 

‘İŞLERİMİZ ARTTI’

“Hem yeni lastik alımları oluyor hem de araç sahipleri mevcut lastiklerini değiştirmeye geliyor. İş hacmimiz yaz aylarına göre yüzde 50 artış gösterdi" diyen Gökpur, Araç sahiplerine kış aylarında daha dikkatli olmaları yolunda önerilerde de bulundu. Gökpur, " Kahramanmaraş iklim itibarı ile zorlu kış dönem yaşayan kentlerden biri. Bu nedenle araç sahipleri mutlaka kar yağmadan araç bakımlarını yaptırmalı, kış lastiklerini takmalı. " Gökpur, “Sürücülerimizin 4 ya da en az iki çeker kışlık lastik taktırmaları gerekiyor. Bunun yanında lastikleri değiştirdikten sonra balansın yapılması şarttır. Böylece yol tutuşu ya da gidişi daha iyi oluyor. Ayrıca sürücülerin araçlarının kışlık bakımlarını da yapmalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz