Önceki dönemlerde yağmur veya kar yağdığı zaman özellikle eski yapım evlerde oluşan dam akıntılarının önüne geçebilmek için insanlar birçok yönteme başvurmuş ve kimi zaman başarılı olunurken kim zaman ise istenilen sonuç alınamamış. Günümüzde ise bu soruna çözüm olarak kimyasal malzemelerden oluşan yalıtım malzemeleri kullanılıyor. Kış ayının yaklaştığı şu günlerde ise dam akıntısı yaşayan vatandaşlar geliştirilen yalıtım malzemesine talebi artırdı. İçeriye sızan suyun odalarda rutubet ve küf oluşmasına da engel olmak için önem arz eden su yalıtımını kentte ‘Dam Akıntısına Son’ mottosuyla yaptıklarını söyleyen izolasyon teknik personeli Mahmut Kesmegülü, yalıtım yaptırmak isteyenlerin izolasyoncu firmanın hangi malzemeyi kullandığına dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yaparak, “Piyasada bir çok malzeme var insanlar ne kullanıldığı öğrendikten sonra karar vermesi lazım” uyarısında bulundu.

“TOPLAMDA ÜÇ KATLA İŞLEMİ UYGULAYIP BİTİRİYORUZ”

Teknik personel Mahmut Kesmegülü, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Kış ayı yaklaştıkça insanların ihtiyaçları oluyor, yağmurdan dolayı sıkıntılar doğuyor, bazen dolu olayları oluyor. Bu sebepten dolayı evlerde rutubet ve küf oluşuyor, biz de bunun önlemlerini alıyoruz, su yalıtımını yapıyoruz. Yapım aşamasında ilk öncelikle müşteriler bizi arıyor gidip damın ölçümünü alıyoruz ve damın durumuna bakıyoruz. Daha sonra damın tadilatlık bir durumu varsa bunu yapıyoruz. Tadilatını yaptıktan sonra zeminde toz hava kompresörüyle hava püskürtüyoruz ardından 1 kat astar uygulamasını yapıyoruz sonra da iki kat bir ana malzeme var ondan sürüyoruz. Toplamda üç katla işlemi uygulayıp bitiriyoruz.

“SU AKINTISI ESKİ VE YENİ DAMLARDA FARK ETMİYOR”

Su akıntısı eski ve yeni damlarda fark etmiyor, bina yeni de olabiliyor eski de olabiliyor. Durumuna bakıyoruz ölçümünü alıyoruz bu şekilde yapıyoruz. Biz yaptığımız işlerde 10 yıl garanti veriyoruz. Herhangi bir sıkıntı durumunda bize müracaat ediyorlar bizde damın durumuna bakıyoruz, tekrardan onarımını yapıyoruz. Yalıtım yapacağımız damın çatlak patlak, kalkma durumları yoksa eğer metrekaresini 25 TL’den yapıyoruz. Damda inanılmaz derecede, çatlamalar, patlamalar ve kalkmalar varsa ona minik bir ücret alıyoruz yine metrekaresini 25 liradan yapıyoruz. Şu anda kış geliyor damında sorun yaşayan insanlar varsa müracaat etmelerini bekliyoruz. İnsanlar bizim gibi bu yalıtım işini yapan iş yerlerini seçerken kullandıkları malzemelere dikkat etmeliler, ne kullandıklarını tam öğrenmeleri lazım. Piyasada birçok malzeme var insanlar ne kullanıldığı öğrendikten sonra karar vermesi lazım.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz