Uzun bir süredir yaşadığımız kış mevsiminin bunaltıcı, yorucu ve sıkıcı günlerinden çıkıp yavaş yavaş ilkbahar aylarına girdiğimiz şu günlerde vatandaş ara ara kendini hissettiren güneşin keyfini yaşıyor. Kentte hava sıcaklığının 20 dereceye kadar çıktığı Pazar gününde kimi vatandaş ailesiyle kimi vatandaş ise arkadaşlarıyla mesire alanlarına giderek, içtikleri bir yudum çayla güneşin tadını çıkarıyor. Kentte yaz mevsiminde vatandaşın en uğrak noktalarından olan Arslanbey Mesire Alanı, Klavuzlu Parkı ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkı sıcak havada vatandaşa haftanın stresini ve yoğunluğunu arttırıyor. Manşet Gazetesi olarak piknikteki vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde vatandaş, aşırı sıcaklardan bunaldıklarını ve böylesine ferahlatıcı yerlerde hoş vakit geçirdiklerini söyledi.

İşte mesire alanlarında vatandaşlarla yaptığımız görüşmenin detayları…

BURAYA GELENLER YÜZDE 70 ORANINDA MUTLULAR”

Ali Kayrali
Pazar günümüz memleketimiz sayesinde çok güzel geçiyor. Fakat parklar yetersiz. Aza günleri buralar tıklım tıklım ve daha da dolar burası. Baraj kenarına da yaptılar fakat orayı aktif hale getirmeleri gerek. Mesela servis aracının sağlanması gerekiyor. Pazar gününün daha güzel geçmesi için. Buraya gelenler yüzde 70 oranında mutlular.

SINAV STRESİNİ ATMAK İÇİN BURAYA GELDİK”

Yaşar Arslan
Özel bir eğitim kursundan geliyoruz. Öğrencilerimizle birlikte sınav stresini atmak için buraya geldik. Ben buralı değilim Orduluyum ama buranın insanı piknik alanına gelince, yeşillik alanına gelince daha mutlu olabiliyor.

OYUNLAR OYNADIK VE ÇOK EĞLENİYORUZ”

Nebret Çullu
Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Hafta sonu grup olarak buralarda piknik yaparak çok eğleniyoruz. Biz buraya sabah saatlerinde geldik ve çok mutlu olduk. Oyunlar oynadık ve çok eğleniyoruz.

HAVALAR ÇOK GÜZEL OLDU”

Melike Hançer
Şuan çok mutluyum. Havalar çok güzel oldu. Önceden çok kötüydü. Üç haftadır bu pikniği ayarlıyoruz. Burada piknik yapmak için yeterli alan yok ama yapıyorlar diye düşünüyorum.


 

YEŞİL ALANLARI BİZE YAPTIRANDAN ALLAH RAZI OLSUN”

İsa Yılmaz
Pazar günü piknik alanına geldik. Bu yeşil alanları bize yaptırandan Allah razı olsun. Önceden piknik yapmak istediğimiz zaman gidebileceğimiz bir alanımız yoktu. Sıcaklarda serinlemek için ancak şehir dışına çıkmamız gerekiyordu. Oralara da zaten arabası olanlar gidebiliyordu. Şimdi ise çok sayıda piknik alanı var ve otobüslerle istediğimiz her zamanda istediğimiz her yere gidebiliyoruz. Bu gibi alanlar iyi ki var. Birazda olsa şehrin kalabalık stresinden uzak kalarak, yeşil alanlarda rahatlıyoruz.

PARKTA YER BULMAKTA ZORLANDIK”

Adem Arastacı
Sıcaklar hissedilir derecede arttı. Biz de dinleniyoruz. Çimlere uzanarak rahatlamaya çalışıyoruz. Hem güneşin tadını çıkarıyoruz hem de hafta sonumuzu güzel geçiriyoruz. Yeşil alanlarımız gayet güzel böyle yerlerin devamının yapılmasını istiyorum. Biz serinlerken aynı zamanda da çocuklarımız bu alanlarda eğleniyor. Çok sayıda vatandaş da bizim gibi düşünmüş parkta yer bulmakta zorlandık.

Haber: Emre AKKIŞ/Mustafa KILINÇ

Editör: Mahmut Beyaz