Göreve geldiği ilk günden itibaren bütün çabasını, gücünü, gayretini, özverisini vatandaşlar için harcayan ve ilçesinin her bir karış toprağını hizmet ağlarıyla ören Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Bertiz Bölgesinde yapımı tamamlanan projeleri yerinde inceleyerek, basın mensuplarına bilgi verdi. Gün boyu basın mensuplarıyla beraber olan ve yapmış oldukları hizmetleri tek tek anlatan Başkan Okay, “3,5 yıldır yapmış olduğumuz çalışmalarda, ilçemizin en ücra köşelerine dahi en iyi standartlarda ki hizmetlerin götürülebileceğini net bir şekilde gösterdik” ifadelerini kullandı. Bertiz Bölgesinde vatandaşlarının memnuniyeti adına yoğun bir şekilde çalıştıklarının altını çizen Başkan Okay, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte güç birliği yaptıklarını vurguladı. Kazma Bölgesinden, Bertiz bölgesine kadar 20 kilometrelik sıcak asfalt çalışmasının yapıldığını aktaran Başkan Okay, ayrıca Çobanlı’dan Baydemirli’ye kadar olan yaklaşık 12-13 km’lik yolunda tamamlandığını sözlerine ekledi. Hedeflerinin kırsal bölgelerde ki vatandaşların ulaşım standartlarını daha iyi yerlere getirmek olduğunu söyleyen Başkan Okay, Kırsal mahallelerdeki standartların şehir merkezindeki standartlara yaklaştığını belirtti.

KIRSAL ALANLARA HİZMET GÖTÜRÜLMEZ DENİYORDU”
Büyükşehir yasasının çıkmasının ardından muhalefet partilerinin “Merkezdeki belediye kırsal alanlara, 50-60 km ileride ki yerlere nasıl hizmet götürecek” ifadelerini kullandığını ancak 3,5 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları hizmetle bunu net bir şekilde gösterdiklerini vurgulayan Başkan Okay, şöyle konuştu: “Bazı vatandaşlar Büyükşehir yasası çıktıktan sonra, uzakta ki belirli alanlara hizmet gidememekten yakınıyordu. Ayrıca Büyükşehir yasası çıkarılırken biliyorsunuz muhalefet partilerinin de bir eleştiri söz konusu olmuştu. “Merkezdeki belediye kırsal alanlara, 50-60 km ileride ki yerlere nasıl hizmet götürecek” deniliyordu. Bu üç buçuk yıldır yapmış olduğumuz çalışmalarda, ilçemizin en ücra köşelerine dahi en iyi standartlarda ki hizmetlerin götürülebileceğini net bir şekilde gösterdik. Şu anda Bertiz bölgemizdeki mahallelerimizi dolaşıyoruz. Asfalt çalışması yapılan yerleri inceledik, buralar da ki çalışmalarla ilgili incelemeler de bulunduk ama gördük ki en ücra köşeler de bile asfalt çalışması yapılabiliyormuş. Dolayısıyla bu kaygının da yersiz olduğunu herkes net bir şekilde gördü. Bu bölgelerimiz de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yoğun bir gayret gösteriyoruz. Büyükşehir belediyemizle birlikte güç birliği oluyoruz, ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu şekilde de daha verimli çalışıyoruz. Kazma Bölgesinden, Bertiz bölgesine kadar 20 km sıcak asfalt çalışması yapıldı ve ne kadar rahat bir şekilde yapıldığını herkes gördü. Çobanlı’dan Baydemirli’ye kadar olan yolu, yaklaşık 12-13 km’lik yol, güzel bir şekilde yapılmış. Buraları inceledik ve gayet te güzel olmuş, vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bundan sonrada, vatandaşlarımız ulaşımla ilgili çok daha iyi standartlarda gidip gelme imkânı bulabilecek.”

KEMALLI VE AĞABEYLİ’DE ASFALT ÇALIŞMALARI BİTTİ
Kemallı ile Ağabeyli Mahallelerinde asfalt çalışmalarının bittiğini kaydeden Başkan Okay, bunun yanı sıra asfalt çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Başkan Okay, “Asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Kemallı ve Ağabeyli bölgesinde ki asfalt çalışmalarımız da bitmiş durumda. Dolayısıyla bu bölgede ki standart çok yükseldi. Bu bölgede ki vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde direk şehir merkezine, gerekse diğer mahallelere ulaşımla ilgili hiçbir sorunu kalmayacak. Hedefimiz bu bölgede ki vatandaşların ulaşım standartlarını daha iyi yerlere getirmek olacaktır. Bu bölgeden şehir merkezine göç eden vatandaşlarımız belki de son zamanlar da ki yapmış olduğumuz ulaşım çalışmaları dolayısıyla gittikleri yere tekrar gelecektir. Biz Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ta ulaşım yönünden girilemeyecek yerlere girdik” şeklinde konuştu.

YEDİKUYULAR’DAN SEYİRTERASI’NA KADAR ASFALT
Başkan Okay, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Kabasakal-Ağabeyli arasındaki yolu da asfaltladık ve şu anda vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Bu yolumuz kestirme bir yol. Ağabeyli’den, Kemallı’dan, sırt yolundan, Kabasakal üzerinden şehre gitmek isteyenler yoğun bir şekilde bu yolu kullanacaklar. Bunun dışında kamuoyunda sırt yolu olarak bilenen Kılağlı’dan Kabasakal’a inen yol için Dulkadiroğlu Belediyesi olarak 1,5 yıl çok yoğun çalıştık. Burası çok zor bir yerdi. Burada 13-14 tane viraj vardı ve o yoldan giderken hemşerilerimizin başı dönüyordu. Biz ise yolun en zor yerinden başladık ve bir ay öncede bu işi bitirdik. Bu 13-14 tane viraj sıfır viraja indi. Biz sadece farklı bir eğimle çıkış ve çıkış yaptık. Devamında da inşallah bu yolu Kabasakal köprüsüne kadar getireceğiz. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Yedikuyular’dan Seyirterası’na kadar asfaltladık. Seyirterası’ndan itibaren Kılağlı arasındaki yerle alakalı da virajların öldürülmesi, belirli yerlerde de güzergâh değişikliği söz konusudur. Bunlarda da sona gelindi. Kıştan önce de bu yolu açma hedefimiz var ve bu yolu da açtığımızda Seyirterası’ndan Kılağlı’ya daha iyi standartlarda vatandaşlarımızın inmesi sağlanacak.”

KIRSAL MAHALLELERDE SOSYAL TESİS ATAĞI
Kırsal Mahallelere ciddi anlamda bir sosyal tesis atağı başlattıklarının bilgisini veren Başkan Okay, yapımı devam eden sosyal tesis çalışmalarının da 3-5 ay içerisinde biteceğinin müjdesini verdi. Başkan Okay, “Biz göreve geldiğimizde kırsal mahallelerimizin sadece tabelalarını değil, aynı zamanda kaderini de değiştireceğimizi söylemiştik. Dolayısıyla tabelalar beraber kaderleri de değişti. Kırsal mahallelerimizdeki standartlarımız şehir merkezlerindeki standartlarımıza yaklaştı. Bertiz bölgesindeki alt yapı yatırımlarından sonra sosyal donatıya ihtiyaçları vardı. Şu anda bu bölgelerde de sosyal tesis atağımız söz konusudur. Büyük mahallelerimizde sosyal tesisler yapıyoruz. Bunlardan bir tanesini Baydemirli’de eski belediyenin yan tarafında ihale ettik ve 10 güne kadar inşaatına başlıyoruz. 3-4 aya da bitireceğiz. Aynı şekilde büyük bir mahallemiz olduğu için Başdervişli’de de bu tesisten bir tane ihale ettik. Bunun dışında da Beşenli Mahallemizde de inşaatımız başladı. Bu inşaatı da kış bitmeden bitirmiş olacağız. Diğer küçük mahallelerimizde de Milli Eğitimin kullanmadığı okullar var. Bu okullarımızı Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte iş birliği içerisinde altyapı çalışmalarını yapıp, o mahallelerimize sosyal tesis olarak hizmet verecek. Bu çalışmalar 3-5 ay içerisinde bitecek” diye konuştu.

HABER: EMRE AKKIŞ


Editör: Mahmut Beyaz