Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç öncülüğünde başlatılan içme suyu seferberliğinde büyük mesafe kat edildi. Son olarak Suçatı Mahallesi Karadut Obası ile Beşbağlar mahallelerinin içme suyu sorunlarının ortadan kaldırılması için çalışmalara başlayan KASKİ Genel Müdürlüğü, 2 mahalle için içme suyu isale hattı yapımına devam ediyor. Hafta sonu Göksun’da düzenlenen Elma Festivali sonrası çalışmaların olduğu Beşbağlar Mahallesi’ne giderek 11 kilometre ishale hattı döşenen içme suyunun verildiği ev sahibi 85 yaşındaki Ali Deniz’i ziyaret eden Başkan Fatih Mehmet Erkoç, içme suyunun vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

30 M³ YENİ SU DEPOSU YAPILACAK
Karadut Obasının içme suyu şebekesi, isale hattı ve deposunun eski ve tahrip olmasından dolayı vatandaşlar sudan mahrum kalmaktaydı. Beşbağlar Mahallesinin de yaz aylarında mevcut kaynaklarında su seviyelerinde azalmalar meydana gelmekte ve mahallenin ihtiyacını karşılamamaktaydı. Bunun üzerine başlatılan çalışmalar kapsamında 14 bin 300 metre isale hattıyla Fırnız bölgesinden 2 mahalleye su getiriliyor. Karadut Obasında 1500 metre şebeke hattı yenileniyor. 1 adet terfi merkezi yapılıyor. Ve yine Karadut Obasının tahrip olan eski içme suyu deposunun yerine 30 m³ yeni su deposu yapılacak. Çalışmalarda yüzde 65 fiziki gerçekleşme sağlandı.

İÇME SUYUMUZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Beşbağlar Mahalle Muhtarı İsmail Akkoyun mahallenin içme suyunun yetersiz geldiğini belirterek gerekli başvuruların ardından çalışmaların başladığını söyledi. Muhtar Akkoyun konuşmasının devamında çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve KASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti. Akkoyun, “Milletvekillerimiz, Valimiz ve İl Başkanımız ile KASKİ olarak Fırnız Çayı kaynaklarından olan Buyduran Kaynağından içme suyuna kavuşturduğumuz Göksun Beşbağlar Mahallemizde kıymetli vatandaşlarımızla bir araya geldik.

Haber Merkezi


 


 

Editör: Mahmut Beyaz