Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, yaptığı açıklamada, kağıt sektörüne 2014'te Kahramanmaraş'taki kağıt fabrikasını kurarak adım attıklarını söyledi.

Bu yatırımın ardından Aydın'ın Söke ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde 400 dönüm arsa alarak ikinci fabrikalarını kurmak için çalışmalara başladıklarını belirten Öksüz, amaçlarının Türkiye'nin ithal ettiği kağıt çeşitlerini üretmek olduğunu söyledi.

Öksüz, kurulacak tesisin Türkiye'nin kağıt ithalatının azaltılmasına katkı sağlayacağı gibi yıllık 200 milyon dolarlık ihracata da imkan tanıyacağını kaydetti. 

Tesisin Türkiye için stratejik önemi olduğuna dikkati çeken Öksüz, "500 milyon doların üzerinde bir yatırım olacak. Burada son derece yüksek teknoloji kullanacağız. Çevreye çok duyarlı bir tesis olacak. Burada özel ürünler de üreteceğiz. Heyecanlıyız. Türkiye'nin ithal ettiği özel kağıtları üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin saygınlığı artar"

Geri dönüşümde Türkiye'de bir değişim yaşandığını ancak Avrupa'nın bu konuda daha bilinçli olduğunu vurgulayan Öksüz, atık kağıtları değerlendirerek tekrar ekonomiye kazandırmanın hem çevrenin korunması bakımından hem de ekonomik bakımdan çok önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin geleceğinin bu tür yatırımlarda olduğunu vurgulayan Öksüz, şöyle devam etti:

"Bugün tek savaş var bence, o da ekonomik savaş. Biz ekonomimizi güçlendirdiğimiz zaman terör dahil olmak üzere birçok şey çözülür. Türkiye ekonomi olarak güçlendikçe saygınlığı da artar, etkinliği de artar, savunma gücümüz de paralelinde artar. Savunma sanayisinde Türkiye çok önemli mesafeler katetti. Onun için de bu yatırımların devam etmesini çok önemli buluyorum. Zaten biz de Kipaş olarak yatırımcı bir kuruluşuz."

Bin kişiye istihdam sağlanacak 

Kurulacak fabrikanın ilk etapta 600 kişiye istihdam sağlayacağını vurgulayan Öksüz, ikinci etapta bu sayıya 400 kişiyi daha ekleyerek bin kişilik istihdam planladıklarını belirtti.

Yatırımların önemine dikkati çeken Öksüz, "Devletimiz de bunun bilincinde. Biz sanayicilere çok görev düşüyor. Yatırımları artırırsak istihdam sorunu da çözülecek, ihracat sorunu da çözülecek, toplanan vergiler de artacak. İnşallah hayırlı bir yatırım olacağını düşünüyorum. Şimdiden ülkemize hayırlı olsun."

Öksüz, fabrikanın yapımına ilişkin imzaların atıldığını, makine bağlantılarını yaptıklarını, ÇED raporunu aldıklarını ve Avrupa'dan kredilerinin onaylandığını dile getirerek, en yakın zamanda temel atacak duruma geldiklerini sözlerine ekledi.

Kipaş Kağıt Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Öksüz ise kağıt sektöründe büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Yeni yatırımlarının, 2018'de Türkiye'de yapılan en büyük özel sektör yatırımlarından biri olacağını ön gördüklerini dile getiren Öksüz, 1 milyon 200 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni tesisin, 750 bin ton üretim yapacak ilk etabının makinelerinin alımı için ilgili firmayla anlaşma imzaladıklarını kaydetti.

AA

Editör: Mahmut Beyaz