Üretimin her aşamasında yüksek teknoloji ve yetişmiş insan kaynakları ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Kipaş Holding, 10 bine yaklaşan istihdam kapasitesi ve 1,3 milyar dolara yaklaşan üretim hacmiyle tekstilden, enerjiye, çimentodan kâğıda, tarımdan eğitime birçok alanda üretim yapmaya ve hizmet vermeye devam ediyor. Kâğıt sektöründeki yatırımını 2014 yılında ilk olarak Kahramanmaraş’ta hayata geçiren Kipaş Holding, Aydın ve Bilecik Bozüyük’te de aynı sektörde yatırımlarını sürdürdü. "Bilecik Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yılın başlarında üretime başlayan Kipaş kâğıt fabrikası,  yılda 90 ton kapasite ile çalışmayı hedefliyor. Sektörünün son teknoloji ekipmanlarını bünyesinde barındıran Endüstri 4.0 sisteminin tüm olanaklarına sahip olarak dikkat çeken tesis, ayrıca oluklu mukavva ile birlikte konfeksiyon hattı ile yarı mamul ve mamul (kutu) alanında da 14 milyon 859 bin 936 safiha ve 42 milyon 293 bin 664 ton kutu üretim kapasitesiyle Türkiye’nin büyük bir açığını kapatıyor. Geçtiğimiz günlerde “İş Buluşmaları” programı kapsamında Eskişehir’e çıkartma yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, Kipaş Holding’in Bilecik Bozüyük’teki kâğıt fabrikasında incelemelerde bulunarak bilgiler aldılar.

KAHRAMANMARAŞ’TAKİ ÜRÜNLERİMİZİN 5’DE BİRİNİ BURASI TÜKETEBİLECEK SEVİYEDE

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, Kipaş’ın artık ambalaj sektöründe de bir marka olduğunu söyledi.  Kahramanmaraş, Aydın ve Bilecik’te kâğıt ve kutu fabrikaları kurarak yurt dışından gerçekleştirilen kâğıt ithalatını azaltmayı ve yerli üretimi arttırmayı hedeflediklerini belirten Hanefi Öksüz,  “Bozüyük’te yurt içinde yoğun talep gören oluklu mukavva ve kutu alanları üzerine bir tesisi faaliyete geçirdik. Burası bizim ambalaj fabrikamız buraya bir yatırım yaptık. Sebebi ise kâğıdın nakliyesi baya pahalı daha doğrusu kutunun nakliyesi daha pahalı onun için kâğıdı getirip müşterinin ayağında bu hizmeti veriyoruz. Kahramanmaraş’taki ürünlerimizin 5’de birini burası tüketebilecek seviyededir. Burada Meclis Üyesi hemşerilerimi ağırlamaktan mutluluk duydum. Çünkü hakikaten Kahramanmaraş’a ait bir tesis burası, onlarla bu gururumuzu paylaştık. Bu tip yatırımlarımız artarak devam edecek. Gittikçe bu sektör şuna gidiyor;  kâğıdı yapan kutusunu da yapmak zorunda kalacak. Kipaş her zamanki azmi ve coşkusuyla ülkesi ve bölge insanı için üretmeye ve büyümeye devam edecektir.”

SEKTÖR İÇİNDE REFERANS KABUL EDİLEN BİR TESİS
Türkiye'nin büyümesini ve yerli yatırımları desteklediklerini ifade eden Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Öksüz Dedebayraktar ise, "Bilecik Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni yatırım olarak son teknoloji ile oluklu mukavva ve kutu fabrikasını kurduk. Ful otomasyonlu bir işletme burası, sektör içinde referans kabul edilen bir tesis. Hali hazırda şuan birde Söke kâğıt fabrikası yatırımımız var, bu tesis kâğıt fabrikalarını destekleyecek bir tesis. Bu gibi yatırımları çok önemli görüyoruz. Söke deki fabrikamızda inşaat çalışmaları devam ediyor, kâğıt grubu olarak büyüyoruz. İnşallah Ağustos ayı gibide Söke de üretime başlamayı planlıyoruz. Kahramanmaraş’ta üretemediğimiz kâğıtları üreteceğiz. Buradaki kâğıtları kutu olarak işleyip yurtdışına gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz