İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, 31 Mart yerel seçimlerinde kent genelinde İyi Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen kişilerle bir araya geldi. Kervanhan’da gerçekleşen ve katılımın oldukça yoğun olduğu programda konuşan İyi Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel, meclis üyelerine ‘Çok çalışın’ talimatı verdi. “İyi Parti’nin en güzel huyunun sorgulamak, soruşturmak, istişare etmek ve neticeye ulaşmak olduğunu biliyoruz” diyen Çabukel, Kahramanmaraş için tüm gayretlerini göstereceklerini vurguladı.

“ŞEHRİMİZİN YAŞANILABİLİR BİR YER OLMASI İÇİN ÇOK GAYRET GÖSTERMEK ZORUNDASINIZ”
Çabukel, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Bir seçimi daha geride bıraktık. Ancak şunu biliyoruz ki sizler sayesinde iyi olacak. Biz İyi Parti olarak yola çıktığımız günden itibaren Türkiye’nin ve şehrimizin en iyi şekilde yönetilmesi ve vatandaşımıza nasıl layık bir ortam bırakmak istiyorsak o şekilde bir ortam yaratılması için elimizden geleni öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde göstermek başarısı gösterdik. 43 tane milletvekili ile çıktığımız yolda şu an 39 tane milletvekilimiz var ve bu 39 milletvekili şunu bize gösterdi ki; sayının hiçbir önemi yok. Önemli olan meclisteki çalışmalar. Yerelde de aynı şey belediye meclis üyeleri için geçerli. Her ilçenin belediye meclis üyesi kendi parlamentosunun bir üyesidir. Bu nedenle bulunduğumuz meclis koridorlarında önemli olan bölgemizin en iyi şekilde yaşanılabilir bir alan yaratılması adına neler yaptığımız şehrimize ve ilçemize ait olan belediyeye ait mallarımızı tarlalarımızı, arsalarımızı, sulamamızı, imarımızı gibi onlarca konuyu nasıl yaptığımız, nasıl kontrol ettiğimiz ve nasıl yapılması gerektiği. İşte burada siz devreye gireceksiniz ve şehrimizin yaşanılabilir bir yer olması için çok gayret göstermek zorundasınız.

“EN ÜCRA KÖŞELERİNE KADAR BÜTÜN SORUNLARI DİNLEMENİZ GEREKİYOR”
Hepinizi biliyoruz kendi meslek gruplarınızda başarılısınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Ancak belediye meclis üyesi olmak kendi mesleğinizde iş yapmaktan çok daha zor, çok daha ağır ve çok daha fazla vaktinizi alacaktır. Biz İyi Parti olarak kendi düşüncemizin üstündeki bütün fikirlere de açığız. Böyle olmak zorundayız. Şehrimizde eğer başarıyı hedefliyorsak çok çalışmak zorundayız. İşte burada sizden isteğimiz, sizden ricamız Kahramanmaraş’ın en ücra köşelerine kadar bütün sorunları dinlemeniz. Bütün sorunlarını bulunduğunuz meclise taşımanız ve o mecliste bunun çözümü adına ne gerekiyorsa yapmanız. Bir TL’mize bile sahip çıkmak zorundasınız.

KİMLERİN, NASIL HİZMET GÖTÜRECEĞİNİN BELİRLENMESİ SİZLERİN YOĞUN VE ÜSTÜN GAYRETİYLE OLACAKTIR
Büyükşehir Yasası ile birlikte maalesef birçok kasaba mahalle oldu. Bu da Büyükşehirlere büyük bir külfet getirdi. Hizmetlerin yer yönünden yerinden yönetimi diye bir kavram var. Bu şekilde götürüldüğü bir ortamda maalesef çok çok uzak bölgelerdeki bir yere bile Büyükşehir’den hizmet beklemek zorunda kalan vatandaşlarımız var. Oysa oranın belediyesi bu işi halledebilirdi. Bu Kahramanmaraş’ın büyük bir sorunu çünkü Büyükşehir ilk defa olan bir yerde ikinci defa seçime girdik ve Büyükşehir Belediye Başkanı seçtik. İkinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen bir yerde Fatih Mehmet Erkoç’un ve belediye meclis üyelerinin yaşadığı onlarca sıkıntının bu dönemde yaşanmaması adına hepinizin ayrı ayrı gayretine ihtiyaç var. Çünkü hizmet yerlerinin belirlenmesi ve oralara kimlerin, nasıl hizmet götüreceğinin belirlenmesi sizlerin yoğun ve üstün gayretiyle olacaktır.

“BÜTÜN MAL VARLIĞIMIZIN TAMAMINA SAHİP ÇIKIN”
Maalesef vatandaşlarımızın da belediye meclis üyeliği konusunda çok büyük bilgi eksikliği var. Vatandaşlarımız belediye meclis üyesi deyince akıllarına sadece imar uygulamaları geliyor veya kamulaştırmalar sırasındaki bir takım uygulamalar geliyor. Oysa belediye meclis üyeliği çok değerli bir kurumdur. Şehrin yapı taşıdır, o taşı koruyacak, kollayacak en önde gelen neferdir. Bir belediye başkanı tek başına bir makamı temsil edebilir fakat o makamı yüceltecek, çalıştıracak belirli bir seviyeye getirecek olanlar elbette belediye meclis üyeleridir. Bu nedenle seçildiğiniz için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. İlçe başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum çünkü sizler sahada çalışmalarınızla bizi çok şükür Kahramanmaraş’ta ses getirecek bir yapıya ulaştırdınız. O sesi inşallah en iyi takip mekanizmasını kullanarak yapacağınızı biliyoruz. Bu nedenle sizden rica ediyorum, çalışın ve bütün mal varlığımızın tamamına sahip çıkın. Kimseye Kahramanmaraş’ın en ufak bir taşının bile kimseye peşkeş çekilmesine izin vermeyin.

“BÜTÜN BİLGİLERİNİZİ EN ÜST SEVİYEDE KULLANMALISINIZ”
Ben bir avukatım, avukat olarak bu konuda sizlere her türlü hukuki desteği vermeye hazırım. Belediye meclis üyeliği noktasında takıldığınız her konuda yardımcı olmaya hazırım, yeteri kadar mühendislerimiz var hepsi kendi alanlarıyla ilgili sizlere yardımcı olmaya hazırlar. Teknik konularda birinden yardım istemek yüz kızartıcı bir suç değildir. Bu nedenle herkese danışmak zorundayız. Bilmediğimiz her konuda en yakınımızdan en uzağımıza kadar herkesten destek almalıyız çünkü bu emanet kutsal bir emanettir. Bu emanete sahip çıkacak insanların elbette bilgisi olması gerekir. Bu bilginin sizlerde olduğunu biliyoruz. İyi Parti’nin en güzel huyunun sorgulamak, soruşturmak, istişare etmek ve neticeye ulaşmak olduğunu biliyoruz. Bu bizim en önde gelen unsurumuz ve bizi yüceltecek olan faktördür. Eğer vatandaşların en ufak bir mal varlığına bile sahip çıkacaksak, şehrin en güzel yapılanmasına sahip çıkacaksak işte burada bütün bilgilerinizi en üst seviyede kullanmalısınız.”

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz