Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili, “Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı 'Devran' isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun” açıklamalarında bulunan ve tüm Türkiye’de tepki toplayan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’a bir tepki de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman’dan geldi. Arınç’ın açıklamalarının şehit ailelerini ve gazileri derinden üzdüğünü belirten Karaman, “Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği gibi Türkiye’de çok önemli bir makamda olan Bülent Arınç’ın yaptığı bu açıklamayı şehit aileleri ve gaziler olarak nefret ve şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

DEMİRTAŞ’IN KOBANİ OLAYLARINDAKİ ROLÜNÜ HEPİMİZ BİLİYORUZ”
Karaman, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bülent Arınç’ın açıklaması tüm şehit ailelerini ve gazileri aynı zamanda ülkemizin tüm vatanseverlerini derinden üzmüştür. Geçmişe doğru gittiğimiz zaman Bülent Arınç’ın terör seviciliği ilk değil sanırım son da olmayacak. Bununla ilgili daha önce FETÖ ile alakalı bazı açıklamaları olmuştu. Baktığınız zaman Selahattin Demirtaş’ın Kobani olaylarındaki rolünü hepimiz biliyoruz. Ayrıca PKK terör örgütü ile bağlantıları var. Demirtaş’ı destekleyenler şunu çok iyi bilmelidir ki Kürtler’in hakkını savunmak yerine yıllardır Kürt vatandaşlarına zarar verdiler. Beşikteki bebeklerine varana kadar canice öldürülenler Kürtler’di.

TERÖRÜ DESTEKLEMEK TERÖRÜN HEYKELİNİ DİKMEK GİBİDİR”
Türkiye’de PKK ile Kürt vatandaşları karıştırıyorlar. Gazilerimizin Türkiye genelinde yazdıkları kitaplara baksınlar. Her şeyi bir kenara bırakıp şehit ailelerini bir görsünler. Şehidin çocuklarına bir baksınlar. Bülent Arınç bu ülkede zamanında terörist çocuğuna ağlarken hiçbir gün şehit çocuğuna ağlamadı. Ama Türkiye’de terör örgütüyle alakalı bu tür kelimeleri bulunduğu makama dair kullanmaya devam ediyor. Aslında benim anlamadığım şu; cumhurbaşkanımız bu açıklamaların şahsi olduğunu söylemişti. Yalnız hala o makamda olması ne kadar doğru? Bunu bütün toplumun vicdanına soruyorum. Artık Bülent Arınç’ın bu tür söylemlerini herkes normal karşılamaya başladı. Bülent Arınç bu açıklamaları rahat rahat nasıl yapabiliyor. Terörü desteklemek terörün heykelini dikmek gibidir.

TERÖR SEVİCİSİNİN ÖZGÜRLÜĞÜ ÜZERİNDEN GÖNDERME YAPMAKTAN UTANILMALI”
Kobani olaylarında 53 kişinin ölümünün azmettiricisi terör örgütünün siyasi uzantısının mahsup liderinin tahliyesini istemek, ondan ve yazdıklarından etkilenmek şehit aileleri ve gaziler olarak kabul edilebilecek bir durum asla değildir. Kimse teröristten, kumpasçıdan, sözde demokrasi kahramanı çıkarmaya çalışmasın. Dünyanın her yerinde terör örgütünü desteklemek suçken bunu Türkiye’de ifade özgürlüğü olarak kabul ettirmekte de bir o kadar suçtur. Terör örgütünün lideri eli kanlı bebek katilini başkanı olarak gördüğünün ve onun heykelini Ankara’ya dikmeyi hedeflediğini söyleyecek kadar aciz bir terörist olanlar şehit ailelerinin ve gazilerin vicdanlarına mahkûm olmuş bir terör sevicisinin özgürlüğü üzerinden gönderme yapmaktan utanmalıdır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz