Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan AK Parti İl Başkanı Adliye Sarayı önünde yaptığı açıktamada, "Kimse Cumhurbaşkanı'na dil uzatamaz" dedi.



AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ve Baro Başkanı Vahit Bağcı beraberinde 52 kişi Kahramanmaraş Adliyesi'ne başvurarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na partisinin 35'inci Olağan Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sarf ettiği, 'Diktatör bozuntusu olan adam, senin için şeref ve namus ne anlama geliyor?' sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

52 KİŞİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı yüzde 52'lik oya karşılık AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Ahmet Özdemir önderliğinde 52 kişi, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla hazırladıkları dilekçelerini savcılığa teslim etti. Topluluk adına Kahramanmaraş Adliye Sarayı önünde açıklama yapan Özdemir, AK Parti İl Başkanı olarak değil, bireysel olarak suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı'nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı tarafından Cumhurbaşkanımıza hararet içeren bir takım sözler sarf edildiğini savunan İl Başkanı Özdemir, "Tabi o tarihten beri kamuoyunun o sözler nedeniyle ilgili rahatsızlığı, hem Cumhurbaşkanımıza görül vermiş insanlarımız tarafından, hem de bu ülkenin, bu milletin devlet geleneğine sahip insanları tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması en iyi ifadeyle talihsizlik olarak değerlendirdi. Biz de bu devlet geleneğine sahip vatanına, milletine sevgisi olan ve devletin başındaki insana sırf sadece bu nedenle saygısı ve hürmeti olan insanlar olarak aslında tarihi kahramanlıklarla dolu bu şehirde yaşayan insanlar olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren sözleri nedeniyle rahatsızlığımızı hem kamuoyuyla paylaşmak hem de bunu yargı mercilerine taşımak için bugün buraya geldik. Tabi bugüne kadar bizlere bununla ilgili yüzlerce, binlerce başvuru geldi.

"CUMHURBAŞKANINA KİMSE DİL UZATAMAZ"

Cumhurbaşkanımız, bu milletin yüzde 52 oyuyla seçildi. O nedenle biz de 52 arkadaşımızla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunmaya karar verdik. Bugün Kahramanmaraş Adliyesi'nde bu suç duyurusu işlemini gerçekleştirdik. Biz şuna inanıyoruz; evet siyaset yapmak tabi ki herkesin hakkı, siyasette eleştiri de herkesin hakkı ama bu milletin yüzde 52 oyuyla seçilmiş ve ilk defa halkın kendi oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanına dil uzatmak kimsenin hakkı değil. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı da olsa bu sözün sahibi olamazlar. O nedenle o hakaret içeren sözlerinin bir karşılığının olması, bir cezasının olması temennisiyle suç duyurusunda bulunduk. Biz şuna inanıyoruz; muhalefet etmek, iktidar olmak siyasetin geleneğidir, usulüdür, erkanıdır. Ama yüzde halkın 52 oyla seçilmiş Cumhurbaşkanı doğrudan bir makam haline gelmiştir ve seçildikten sonra oy vermeyen yüzde 48'inin de Cumhurbaşkanı haline gelmiştir. O nedenle Cumhurbaşkanına hakaret etmek kimsenin hakkına da değildir, haddine de değildir. BU nedenle suç duyurusunda bulunduk. Ben AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanıyım ama bugün burada Cumhurbaşkanını seven, Cumhurbaşkanına saygısı olan ve devlet geleneğini bilen bir insan olarak buradayım. Onun için şahsen başvurumu yaptım" ifadesini kullandı. (MÜCAHİT DALKARA)

Editör: Mahmut Beyaz