Kahramanmaraş yerel siyaseti önümüzdeki günlerde hayli hareketlenecek. Mevcut belediye başkanları koltuklarını koruyabilmek, yeni isimler de başkan adayı olabilmek için gayret gösterecekler. AK Parti cephesinde yaşanacak bu yarışta ‘Kuzeyli’ ve ‘Çelik Başkan'a yakın isimlerin avantajlı olacaklarını söyleyebilmek için sanırız kâhin olmaya gerek yok sanırız.

Ama siyasi çekişmelerin bir kenara bırakılarak belediye başkan adaylarının çok titizlikle belirlenmeleri gerekiyor. En başta da Belediye Başkanlığını severek ve hak ederek yapacak isimler aday gösterilmelidir. Başkanlık koltuğu, mesai dolduracak ve ‘08.00-12.00 / 13.00-17.00 * 15’ rakamlarına bağlı kalınarak yapılacak ‘bir meslek’ değil, halka hizmet görevidir.

Bu cümleden olarak belediye meclis üyesi adaylarının da çok iyi tespiti gerekiyor. ‘Bu grubun adamı, şu zenginin yan kabağı’ denilerek listeler doldurulmamalıdır. Hele de o ilçede oturmayanların kesinlikle aday yapılmaması gerekir. Bunun sancıları çekilmedi değil. Yerel seçimler milletvekili seçimlerine benzemez. Adayların kim oldukları da çok önemlidir. Yoksa 24 Haziran'da iktidara sarı kart gösteren seçmen, yerel seçimlerde de hüsran yaşatabilir. Bu da - maazallah- iktidara büyük yaralar verebilir. Aman dikkat.

Bu cefakâr ve vefakâr halkın 16 yıldır iktidar yaptığı AK Parti, yerelde hiç kimsenin istediği gibi at oynatacağı malı ve alanı değildir. Bu nedenle siyasi çekişme ve kaprislerin bir kenara bırakılması gerekiyor. Ortak payda siyasi menfaat değil; KAHRAMANMARAŞ ve TÜRKİYE olmalıdır.

İdrak ettiğimiz ve yenilerini görmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ettiğimiz Mübarek Kurban Bayramı vesilesi ile memlekete tatile gelen kıymetli dostum Abid Vanlı ile yine yollardaydık. Kahramanmaraş’ın siyasi gururu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ahmet Özdemir, M. Cihat Sezal, Celalettin Güvenç, Habibe Öçal ve İmran Kılıç ile diğer milletvekillerimiz CHP’li Ali Öztunç ve MHP’li Sefer Aycan’ın de katıldığı bayramlaşma töreni sonrasında hem bayram ziyaretleri yaptık hem de ilçeler serimize devam ettik.

Kahramanmaraş il merkezine en yakın ilçe olmasına rağmen şu anki Belediye Başkanı Osman Okumuş’un koltuğa oturduğu 04.04.2014 tarihine kadar adeta köy görünümünde olan Türkoğlu ilçemiz, her geçen gün modernleşiyor ve gelişiyor.

Bu güzel ilçemizde 4 yılı aşkın süredir neler yapıldığını çok yakından takip eden birisi olarak öncelikle şunu belirtmek gerekir ise; rüyasında bile ‘Türkoğlu’nu görerek günün nerede ise 24 saatini ilçesine ayırmakta olan Osman Başkan, bayramda da işbaşında idi.

Abid Vanlı ile bayramda ilçeye vardığımızda Osman Başkanın kıymetli misafirleri vardı. Sık sık ulusal TV’lerde izlemekte olduğumuz Kahramanmaraşlı hemşerimiz Polis Akademisi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin, bir diğer hemşerimiz Veli Böke ve İstanbul’daki tanıtım elçimiz Bilal Ardıç hemşerimiz ile güzel vakit geçirerek sohbetler ettik.

Siyasetin ana unsuru ‘insan’dır. Ne kadar çok insana ulaşıp onlara değer verirsen o kadar da etkin olursun. İlçeye çok güzel bir Millet Meydanı ile Millet Bahçesi kazandırmakta olan Başkan Okumuş da insanlar tarafından samimi bulunuyor ve seviliyor.

Bayramda sosyal medya adresimizde 25.08.2018 Saat: 00.33’de “Osman Okumuş'un Belediye Başkanlığı ile birlikte TÜRKOĞLU denince akla; "Değişim-dönüşüm-değer" geliyor.” paylaşımını yaptık.

İsterseniz şimdi biz susalım; Millet konuşsun. İşte siz değerli okurlardan gelen bazı yorumlar:

Fikret Fındık: Mustafa bey, Türkoğlu benim ilçem. Osman başkandan önce köydü. Türkoğlu’nun makûs talihini değiştirdi.”

Hacer Gencoğlan: Helal olsun, ne diyelim başkan gibi başkan.”

Cevdet Kemec: Yiğidi öldür hakkını inkâr etme. Gerçeklerin üstü tozla kapatılamaz. Birgün Yaradan’ın rüzgârı eser, gerçekler güzellikler ortaya çıkar. Yiğidi öldürmeyelim, güzellikleri görmezden gelmeyelim. Takdir edip, sahip çıkalım. Her kim bu Cennet vatana güzelleşmesi için bir tuğla koyuyorsa Allah razı olsun, işlerini rast getire.”

Ali Kıraç: Huzur, barış ve kardeşliği de ilave edebiliriz.”

Seyfi Moroğlu: Mustafa bey tebrik ediyorum; çalışan insanları takdir edelim ki; daha iyi çalışsın. Türkoğlu’na 30 yolda yapılmayanı 3 yılda yaptı Osman Bey.”

Mustafa Arguz: Görünen köy kılavuz istemez. Herşey ortada. Manşet doğru, aynen katılıyorum sayı Şirin abim. Sayın Osman Okumuş başkanım gerçekten çalışıyor, takdir ediyoruz.”

Fatih Mehmet Altun: Herkesin her derdine yetişiyor. Allah var; yağ kalmadı diyenin derdine bile yetişiyor.”

Yaşar Türkkorur: Türkoğlu için aday belli oldu; hayırlı osun.”

Ahmet Alak: Aynen; en geri kalmış ilçemizdi.”

Ökkeş Yalçınkaya: Türkoğlu ilçesinin bir denizi eksik kalmış. Bu gidişle o da yapılırsa şaşmam. Ortak akıl toplam kalite yönetimi ile neden olmasın ki.”

Başta; Maraş Milli Mücadelesinin timsal ismi Sütçü İmam’ın torunu Yaşar Türkkorur ağabeyimizin yorumu olmak üzere tüm yorumlarınıza imza atıyoruz.

Türkoğlu ilçemize devam edeceğiz.

Yeniden görüşmek üzere.


 

MUSTAFA NURİ ŞİRİN

e-mail: [email protected]