Kurtuluş savaşının fitilini ateşleyen ve her kulvarda kendini ispat eden Kahramanmaraş, 1978 yılında CIA ve kirli ittifakların oyunu ile tuzağa çekilmişti. Kentte meydana gelen karışıklıkta istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Yaşanan bu olayların tekrarlanması ve yine Kahramanmaraş’ın adının kirletilmemesi adına Kahramanmaraş valiliği yerinde bir karar alarak yürüyüşleri 2018 yılının Ocak ayına kadar yasaklamıştı. Bunu kendine yediremeyen bazı CHP’liler ise kara propagandalarını sosyal medya üzerinden yaptı. 1 Kasım seçimlerinde Kahramanmaraş’tan vekil çıkaramayan CHP’ye halk tepkisini gösterirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; twitter.com/kilicdarogluk” adlı hesabından kafa karıştırıcı bir mesaj yayımladı. Kılıçdaoğlu mesajında: “Maraş Olayları tarihimizdeki en büyük utançlardan biridir. Çok sesliliğin güzelleştirdiği bu topraklarda kardeşliği hakim kılmak, hem kaybettiğimiz insanlara vicdan borcumuz hem de güzel bir Türkiye için en önemli görevimizdir” dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMICISI DA NATO MERMER NATO KAFA

Kahramanlığı ile nam salmış bir memlekete Ekim ayında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce dil uzatmış gelen yoğun tepkiler üzerine geri adım atmıştı. İnce: “Atatürk düşmanı Maraş Dondurmacısı kılıklı zavallılardan uzak dur yeter” demişti. Hatayı alışkanlık haline getirerek halkın milli ve manevi duyguları ile oynayan CH P kendilerine göre yine bir gafa imza attı. Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye cevap verirken Kahramanmaraş halkına terörist benzetmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Deniz Gezmiş'e terörist diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi. Cankurtaran, "Bahçeli’ye söylemek lazım, terörist arıyorsa Maraş ve Çorum’da çocukları, kadınları baltayla kesenlere baksınlar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Bandırma İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Cankurtaran, eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yaptığı “Parkasız Deniz Gezmiş” benzetmesini eleştirdi. Cankurtaran, "Bahçeli’ye söylemek lazım, terörist arıyorsa Maraş ve Çorum’da çocukları, kadınları baltayla kesenlere baksınlar" dedi.

Derleyen: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz