Özellikle son haftalarda gittikçe yükselişe geçen ve piyasaları olumsuz etkileyen döviz kuruna karşı Türkiye tek yürek oldu. İşçisi, emeklisi, memuru, esnafı 7’den 70’e Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi, Türkiye üzerinde oynanan ekonomik oyuna karşı asil Türk milletinin cesaretli dik duruşunu göstermek adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da çağrısıyla yastık altında olan dövizlerini bozdurmaya başladı. Türkiye’ye karşı ekonomik savaşın başladığı şu günlerde, gösterdiği sağduyu ile tarih yazan Türk milleti, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi iradesiyle bu zorluğun da üstesinden geliyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta vatanına âşık 65 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Lütfullah Doğruluk, devletinin zor zamanında yanında olmak için yastık altında bulundurduğu 2 bin Euro’yu bozdurdu. 1974 yılında o zamanlar Ankara’da askerken gönüllü olarak Kıbrıs Harekâtına katılan Doğruluk, vatan aşkının parayla, pulla ölçülemeyeceğini vurguladı. İşyerlerinde kesinlikle ve kesinlikle döviz ile alışveriş yapmadıklarını belirten Doğruluk, bu davranışı herkesten beklediğinin de altını çizdi.

KURU 5 TL’YE SABİTLEYİP SATIŞIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”
Bugünden itibaren kuru 5 TL’ye sabitleyerek satışlarına öyle devam edeceklerini ifade eden Doğruluk, kurun mutlaka ama mutlaka düşeceğini kaydetti. Doğruluk, “Üstünde yaşadığımız bu toprakların vatan olması için üstünde yaşayanların fedakârlık etmesi lazım. Parasız yaşanır, vatansız yaşanmaz. Sevgili Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emri üzerine önceki gün aldığımız karar ile dün itibariyle dövizlerimizi bozdurduk. Bugünden itibaren de kuru 5 TL’ye sabitleyip satışımıza devam edeceğiz. Bu ülke hepimizin, herkes taşın altına elini sokmalı ve her şey devletten beklenmemelidir. Bu yükselişin ben uzun süreli olacağını hiç düşünmüyorum. Kur mutlaka ama mutlaka düşecek ve ilerleyen günlerde kendi rotasına girecektir. Bizim hiçbir kaybımız olmaz, olsa da fark etmez” ifadelerini kullandı.

DÖVİZİ BORCUM İÇİN SAKLIYORDUM AMA…”
Bozdurduğu dövizi borcu için sakladığını ancak vatanın daha önemli olmasından dolayı dövizini bozdurduğunu anlatan Doğruluk, “2 bin Euro’ya yakın dövizim vardı ve bozdurdum. Aslında bozdurduğum dövizi ben borcum için saklıyordum. Ancak borcumun süresi var, onu daha sonra ödesem de olur. Bizim için önemli olan vatan. Fark etmeksizin Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdinin elinde ne varsa yani Euro, dolar fark etmez bozdurması ve bu oyuna karşı dik durması, devletinin yanında olması lazım. En azından milletimizin elinde bu pisliğin dolanmaması gerekiyor. Bütün dünya bize sahip çıktı. Bizim en büyük hamlemiz bir an evvel kendi paralarımızla diğer ülkelerle ticaret yapmak olacaktır” şeklinde konuştu.

DÖVİZLE ALIŞVERİŞ YAPMIYORUZ”
İşyerlerinde döviz ile alışveriş yapmadıklarına dikkat çeken Doğruluk, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Son 4-5 yıldan bu yana gurbetçiler çok kurak bir dönem geçiriyordu. Ama kur farkının yükselmesiyle onlar için bir fırsat doğdu ve aşırı yükselme onların paralarını değerlendirdi. Bizim işletmemizin alışı yüzde 85’i döviz üzerinden. Ama biz bugünden itibaren dövizi rafa kaldırıyoruz. Dolar kuru 5 TL. Arzu eden arkadaşlar istediği eşyayı alıp gidebilirler. Artık dövizle alışveriş yapmıyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz