Yıllar önce izlediğim bir film vardı. Adı İngilizce: Independence Day... Türkçe'ye Kurtuluş Günü olarak geçen filmde dünyayı istila eden uzaylılara karşı birbirleriyle didişmeyi,  savaşmayı bırakarak ortak düşmana karşı tek  vücut olan dünya ırklarının mücadelesi anlatılıyordu. Şimdi... Dünyanın bir çok yerinde savaş, kan, gözyaşı ve ince hesaplar yüzünden bu kadar karmaşa varken dünyanın barış ortamına ulaşabilmesi için illa uzaylıllar tarafından işgal edilmesi mi lazım?!

Tabloya baktığımız zaman, insan ırkının en büyük sıkıntılarından kendi yaşama hakkı için başka canlıların yaşama hakkını gaspı caiz gören zihniyetini her zaman uygulandığını görüyoruz. ABD tutturmuş bir Büyük Orta Doğu Projesi, Rusya sıcak denizlere inme projesi, Çin'in üretim üssü olarak dünyaya hakim olma çabaları, Avrupa'nın dağılmaktan kurtulabilmek için ABD ve diğer devlerle mücadelesi, Türkiye'nin bölgede söz sahibi olmaya devam etme çabaları gibi bir çok ülkenin var oluşunu sürdürebilmek için çalışmaları mevcut. 

Olayın en büyük aktörlerinden aslında keyfine göre senaryoyu yazan ve uygulamak için elinden geleni yapan ABD'nin ara sıra tekerine çomak sokulsa da bildiğinden şaşmadığı bir gerçek. Yaklaşık 200 yıl önce İngilizler tarafından kurulan ABD, dünya tarihine baktığımızda 200 yıl gibi çok kısa bir dönemde teknolojisiyle, yüz milletten nüfusuyla, parasıyla, askeri gücüyle dünyaya hükmetmeye başladı. Aslına bakacak olursak yazımın başında uzaylı istilasına karşı birleşen tüm dünya beyinlerinin ortak gücünün uzaylıları yendiği gibi onlarca milletten yetenekleri, zekaları, dehaları toplayarak veya bir cazibe merkezi olduğu için kendi ayaklarıyla gelerek Amerika'nın büyük zekasını oluşturuyorlar. Dünya milletlerine baktığımızda her etnik yapının kendine has özelliklerinin, yeteneklerinin olduğunu görürüz. Ama Amerika'ya baktığımızda bütün ülkerlerin yeteneklerinin birleştiği eksik kalan özelliklerin farklı milletlerle giderildiği bir yapı görürüz. Örneğin; siyahi vatandaşların fiziki güçlerinden yararlanarak Amerika'nın spor dallarında, olimpiyat oyunlarında madalyaları tekellediği gibi... 

Bence ABD'nin dünyayı kaosa sürükleyen yaklaşımlarına karşı haksızlıkların kan ve göz yaşının durması için bütün milletlerin ABD istilasına karşı birleşmesi gerekmektedir. Çünkü ne yaparsa yapsın kimsenin tepki göstermediği bir devletin yeni hedeflerinin ne olacağını kimse bilemez.

Saygılarımla...