2019 yılının aralık ayından Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ülkemizde de görüldü. Şu ana kadar virüs 359 kişide rastlanırken 4 kişinin de vefat etmesine sebep oldu. Ülkemizde de daha fazla yayılması ve en az hasarla atlatmak için yayınlanan genelge ile insanların toplu olarak bulunabilecekleri yerler kapatıldı. Bunlardan bir taneside düğünler. Düğünlerin yapılması yasaklanmasıyla birlikte işyeri sahipleri çalışanları tatlıcısı çerezcisi ve daha birçok sektör dolaylı yoldan etkilendi. Bunların yanında etkilenen bir diğer meslekte ise düğün davetiyecileri. Kahramanmaraş’ın Azerbeycan Bulvarında Aydın Davetiyecilik ismiyle 40 senedir düğün davetiyeciliği yapan Aydın Taşçı, işlerinin koronavirüsten dolaylı olumsuz yönden etkilendiğini belirterek “Şu anda keseden yiyoruz” dedi.

“DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞMADIM”

Davetiyeci Aydın Taşçı konuşmasında daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını ifade ederek, “Bu meslek benim baba mesleğim daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım. Bundan sonra da ne olacağını bilemiyoruz. Böyle bir risk var covid-19 diyorlar bu durumda devletimizin almış olduğu tedbirler yerinde. Bu zor günlerde birlik beraberlik içinde olmamız güzel. Evet bu durum mutlaka işlerimize zararı oldu tek bizim için değil bütün esnafların işini etkiledi. Alınan tedbirler ve verilen mücadele bakımından Avrupadan öndeyiz. Allah’ım beterinden saklasın. İnsanların toplu olarak bir araya geldikleri yerlerden bir tanesi de düğünler, düğünlerin yasaklanmasıyla dolaylı olarak biz davetiyeciler olarak ister istemez olumsuz yönde etkilendik. 1 ay 2 ay dişimizi sıkacağız artık. Başka çaresi yok kimse böyle olmasını istemez. Şimdilik nefes alabiliyoruz çok şükür.

Şu anda keseden yiyoruz kesede kalmadı çokta ama idare ediyoruz çare yok. Allah’tan gelen bir durum. Mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz