Ağızda müthiş tat bırakan her bir lezzeti, denenmeyenleri gıda portföyüne kazandırarak katma değer oluşturan hizmeti ve şehrin gelişimine sunduğu katkıyla Kahramanmaraş’ın öncü firması olan Alpedo Kervan Lezzet Grubu, Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu’nun vizyonu doğrultusunda başarı çıtasını her geçen gün artırıyor. Pandeminin gölgesi altında geçen 2020 yılında onca olumsuzluğa rağmen üretimlerine ara vermeden devam eden Alpedo Kervan Lezzet Grubu; bugün 16 ülkeye yaptığı ihracat, 135 ton üretim kapasitesi ve bin 300 kişilik kadrosuyla yalnızca kentin değil tüm dünyanın asırlık lezzeti olmaya hazırlanıyor.

BOSNA HERSEK’TE FABRİKA KURULUYOR!
Aynı zamanda Müsiad Kahramanmaraş Şube Başkanlığı görevini de yürüten Kervancıoğlu, 2020 yılında yapılan çalışmaları, yeni yıldaki hedefleri ve Müsiad Expo Fuarı’nda gerçekleşen görüşmelerin detayları hakkında bilgi verdi. Kervancıoğlu, “2021 yılı için hedefimiz üretimimizi 170 tona çıkartmak. İnşallah bu kriz ve sıkıntıları da biran önce aşarız ve hedeflerimize koşar adımlarla ilerleriz” dedi. Konuşmasında Bosna Hersek’te yeni bir fabrika kuracaklarını duyuran Kervancıoğlu, Avrupa ülkelerine Kahramanmaraş’ın adını duyuracakları bu projeyi de kısa zamanda hizmete sunacaklarını söyledi.

HEDEFSİZ BİR İŞLETME ASLA YÜRÜMEZ”
Kervancıoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kervan Lezzetler Grubu her zaman krizlerde büyüdü. Bizde süreçte elimizi taşın altına koyduk ve üretmeye devam ettik. Risk alarak cesaretimizi ortaya koyduk ve büyüme hedeflerimize doğru ilerledik. Önce üretmeliyiz sonrada ürettiğimizi dış pazara sunmalıyız ki ekonomiye destek olalım. Hedefsiz bir işletme asla yürümez. Hedeflerimiz doğrultusunda da; Kervan Lezzetler Grubu olarak günlük 135 ton olan üretim hedefimize ulaştık.

135 BİN NOKTAYA ULAŞIYORUZ”
2021 yılı için hedeflerimiz ise; 170 tona çıkartmak. İnşallah bu kriz ve sıkıntıları da biran önce aşarız ve hedeflerimize koşar adımlarla ilerleriz. Şu anda Kervan Lezzetler Grubu olarak, Türkiye genelinde 20 bölgemiz var ve bu bölgeler vasıtasıyla ülkede 135 bin noktaya ulaşıyoruz. Yurt dışında da 16 ülkeyle ihracat yapıyoruz. 2021 yılında ise ihracat yaptığımız ülke sayısını 30 ülkeye çıkarmayı hedefliyoruz. Mardin Kızıltepe Organize Sanayi bölgesi içerisinde devlet destekli yeni bir üretim tesisi kurduk. Mardin’e kurduğumuz 15 bin metre kare kapalı alanda Suriye ve Irak’a ürünlerimizi daha hızlı ulaştırmayı hedeflemiştik ve bu hedefimize de ulaştık. Ürettiğimiz ürünlerin ambalajlarını da Mardin’de üretmek için bölgede ambalaj üretim bölümü de oluşturacağız. Kervan Lezzet Grubu şu an bin 300 kişiye istihdam sağlıyor. Bizim tek derdimiz hem devletimize katkı sağlamak hem de istihdama destek sağlamaktır. Mardin’de ki gerçekleştirdiğimiz yatırım kararımız önceden var ama biz pandemiye rağmen bu kararı ertelemedik.

TÜM İŞ ADAMLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM”
Kahramanmaraş’ta ki tüm iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Kentimiz öyle güzel bir şehir ki, sokaklarımızda doğal insanlarla karşılaşıyoruz. Şehrimizin her noktasında fabrika bacaları tütüyor. Rabbim iş adamlarımızı korusun. Ülkede gelişen bir durumu şahıs olarak düşünmemeliyiz, genele bakmalıyız. İş adamlarımız pandemiye rağmen gayretlerine, üretimlerine her şartta devam ediyor. Bu da bizim ekonomimizi ayakta tutuyor. Kentimizde işsizlik yoksa bu işadamlarımızın başarısıdır. Sokakta işsizlik yok. İş beğenmemezlik var. Çalışacak işçi dahi bulamıyor. Şehrimizde ki tüm firmalar, iş adamları, pandemi sürecinde bir tane bile işçi çıkarmadı.

BOSNA HERSEK’TEN AVRUPA ÜLKELERİNE ULAŞACAĞIZ”
Kervan Lezzet Grubu’nun 2 yıldan bu yana hazırlığını yaptığımız çalışmalar neticesinde Bosna Hersek’te fabrika kuruyoruz. Fabrikayı bu ülkede kurmamızın nedeni ise; biz süt ve süt ürünlerini Avrupa ülkesine satamıyoruz. Araştırma çalışmalarımız neticesinde de Bosna Hersek’te hayvancılığın çok fazla yapıldığını ve ülkede salep bitkisinin yetiştiğini gördük. Araştırmalarımız neticesinde Bosna Hersek’te bir yatırımcı ile çalışma başlattık ve projemizi de 6-7 ay içerisinde faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. İşyerimizi kurup üretimlerimize de başladıktan sonra Bosna Hersek’ten Avrupa ülkelerine ulaşacağız. Avrupa ülkelerine Kahramanmaraş’ın adını duyuracağımız bu projeyi de kısa zamanda hizmete sunacağız.

HER ZAMAN DEVLETİMİZİN ARKASINDAYIZ”
İş adamlarımız artık tek bir sektöre bağlı kalmıyor. Bizde bu şiarla yola çıkarak kendi fabrikamızın bitişiğinde satılık olan Gönen Tekstil adında ki fabrikayı satın aldık. Şu anda Kervan Grup olarak; gıda, tekstil, enerji, hayvancılık alanlarında şehrimize hizmet ediyoruz. Biz Kervan Lezzet Grubu olarak her zaman devletimizin arkasındayız. Devletimiz olmazsa bizim oluşumuz bir hiçtir.

2021 YILINDA ÇOK UMUTLUYUZ”
Pandemi sürecinde devletimiz elinden gelen tüm imkânları esnafa, iş adamalarına sundu. 2021 yılında da çok umutluyuz. Aşılar bir şekilde çıktı ve tünelin sonunda ki ışık göründü. Ben 2021 Mart ayında Covıd-19’un bitmese de rahatlayacağımıza inanıyorum. Biran önce bu hastalıktan kurtulmayı umut ediyorum.

BİZ BU DEVLETE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ DİYORUZ”
2020 yılında dünyada sıkıntılı bir süreç başladı. Gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Covid-19’da işleri çok daha fazla zorlaştırdı. Buna rağmen MÜSİAD olarak 81 il ve ilçede yapılanmamız var. Genel başkanımızın öncülüğünde bu zorlu dönemde devletimizin hep yanında olduk. Bu süreçte devletimize nasıl destek olabiliriz? Bunun istişaresini yaptık. Genel başkanımız bizlerle sürekli toplantı yaptı. Bu toplantının neticesini zaman zaman aldık. Her şeyi devletten beklememek lazım. Biz bunun sürekli istişaresini yapıyoruz. Biz bu devlete nasıl yardımcı olabiliriz diyoruz. Bunun için Allah devletimize hiçbir zaman zeval vermesin. Biz devletimizin her zaman yanında olduk.

TÜRKİYE BU KRİZİ ÇOK İYİ ATLATIYOR”
Dünyada bir kriz var ama Türkiye bu krizi çok iyi atlatıyor. Hepimizde bunu görüyoruz. Türkiye gerçekten bu krizi çok iyi götürüyor. Bunun karşılığında emek veriliyor. Dünyada insanların sağlığına çok önem vermiyorlar. Ama Türkiye’de bir insanın canının ne kadar değerli olduğunu biz gördük ve yaşadık. Türkiye hastaneler açarken, bu hastaneler ne işe yarayacak diye konuşuldu. Bugün gerekliliği her şekilde ortaya kondu. Allah cumhurbaşkanımızdan ve diğer devlet büyüklerimizden razı olsun. Rabbim böyle afetleri bir daha bizlere yaşatmasın.

MÜSİAD EXPO’DA ÇOK GÜZEL İŞLER YAPTIK”
MÜSİAD fuarımız 2 yılda bir gerçekleşen bir fuarımız. Bu yılda MÜİSAD Expo 2020 TÜYAP’ta gerçekleştirdik. Covid şartlarına rağmen bu fuarda çok güzel bir organizasyon yapıldı. Ben başta MÜSİAD Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan Bey olmak üzere Üst Kurul Başkanımız Ahmet Şekerli Bey, yönetim kurulu üyelerimiz, bütün genel merkez çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon oldu. 50 ülkeden 700 alım heyeti geldi. Düşünün biz gerçekten çok tereddüt içerisindeydik, acaba fuar nasıl olacak diye. Cumhurbaşkanımızda 2 gün sonra fuarımıza katıldı. Kahramanmaraş’tan 6 değerli markamız fuara katıldı. Dolu dolu bir fuar yaşadık. Önceleri fuarda adım atacak yer olmazdı. Stantlarda insanlar dolup dolup taşardı ama sağlıklı alışveriş olmazdı. Bu fuarda yurt dışından gelen misafirler gerçekten gezmek için değil alışveriş için gelmişler. Orada çok güzel anlaşmalar çıktı. Bizde fuara Alpedo markasıyla katıldık. Fuarda çok güzel işler yaptık ve önemli anlaşmalar gerçekleştirdik. Kahramanmaraş’ımızın yöresel ürünlerini tanıttık. Bu dönemde güzel bir iş çıktı. Derdimiz her şekilde Kahramanmaraş. Fuar ülke ekonomisine müthiş bir şekilde katkı sağladı.

DEVLETİMİZ HER ZAMAN İŞ ADAMLARIMIZIN YANINDA OLDU”
2020 yılında dünyada ekonomide bir sıkıntı oldu. Ama Türkiye’de biz bunu çok hissetmedik. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devletimizin her kademesi her şekilde bize destek oldu. Devletimiz her zaman iş adamlarımızın yanında oldu. Genel başkanımız her zaman sahadaydı. Ekonomiyi birebir takip etti. Bütün bilgileri devletimizin yetkili kurumlarına aktardı. Genel başkanımız çok güzel bir çalışma yaptı. Bizlerde sürekli toplantı halindeydik. Şube başkanları olarak şehirlerin sorunlarını direkt olarak genel başkanımıza ilettik. Genel başkanımızda bunları toparlayıp cumhurbaşkanımıza direk iletti. Bu çalışmalarda bize sonuç verdi.”

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz