Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Yusuflar (Tekke) Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan Saçaklızade Konutları’nın temeli atılıyor.

Yapımı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülecek olan konutlar yaklaşık 15 bin dönüm alan üzerine 3 bloktan 106 daire ve 4 dükkândan oluşacak şekilde inşa edilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yusuflar Mahallesinde sürdürdüğü kentsel dönüşüm kapsamında 140 evle anlaşma sağlamış ve 90 civarında konutun yıkımını da gerçekleştirmişti.

Tamamen vatandaşların rızası alınarak yapılan anlaşmalar neticesinde vatandaşlara bakanlık tarafından verilen kira yardımı ile vatandaşlar evlerini boşaltıyorlar. Boşaltılan evlerde yıkım çalışmaları devam ederken, bir taraftan da Saçaklızade Mahallesi’nde konutların yapımına başlanıyor.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahramanmaraş’ımızda tarihten bu yana gelen yoğun bir gayr-ı sıhhi bir yapılaşma var. Bu yapılar ekonomik ömrünü tamamlamış ve vatandaşlarımızın da sağlığını tehdit eder hale gelmiş. Amacımız bu mahallelerimizdeki yapacağımız yeni ve daha sıhhatli konutlara vatandaşlarımızı taşımak ve onları daha müreffeh bir ortamda yaşatmak. Aynı zamanda da Yusuflar Mahallesi’nin çok önemli bir özelliği var. Şehrin en kalbinde en merkezinde olması ve tarihi aksımıza, başta Ulucamii, Kale ve Kapalı Çarşımız olmak üzere şehrimizi olumsuz yönde etkilemekte.

Bu mahalledeki vatandaşlarımızın da yardımı ile bu bölgedeki dönüşümü birlikte tamamlayacağız. Burada Büyükşehir Belediyesi olarak herhangi bir kar veya rant elde etme gibi bir amacımız yok. Vatandaşlarımızı daha sağlıklı, daha müreffeh ve daha mutlu yuvalara kavuştururken, şehrimizi de görsel açıdan daha güzel bir görünüme kavuşturmak. Burada hem vatandaşlarımız kazanacak, hem Türkiye’miz kazanacak. Burada şunu da belirtmek istiyorum, biz buraya belediye bütçemizden ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan önemli ölçüde kaynak aktarmaktayız. Bırakın burada belediye olarak kazanç elde etmeyi, buranın dönüşümü için maddi anlamda destek vermekte kaynak aktarmaktayız. Bu bölgede oturan vatandaşlarımıza da özellikle bunu belirtmek istiyorum. Burada herkesin hakkını ve değerini vererek bu çalışmayı yapma gayreti içindeyiz. Göreve geldiğimizden bu yana burası için yoğun bir gayret sarfediyoruz.

Şu anda ise Saçaklızade Mahallemizde konutların temelini atıyoruz ve en kısa sürede halkımızın hizmetine sunmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz