Geçtiğimiz yıllarda Kahramanmaraş Valiliği Bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreni, bu yıl da değişik bir konseptte yapıldı. Valilik’ten başlayarak, Özel İdare önüne kadar çadırlarla gerek siyasi partilere gerekse de sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı bayramlaşma alanları tertip edildi. Trabzon Caddesi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet İlker Çitil, Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, eski milletvekilleri, 27. Dönem milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, diğer protokol mensupları, ve vatandaşlar katıldı. Katılımın yoğun olduğu programda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Suruç’ta AK Parti Milletvekiline yönelik yapılan saldırı nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi.

“TERÖR ŞUAN DA KAYNAĞINDA KURUTULUYOR”

Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, terörün ana kaynağında kurutulduğunu söyledi. Ünal, “Tüm İslam aleminin, ülkemizin, Kahramanmaraş’ın Ramazan Bayramı mübarek olsun. Bugün bayramı biraz buruk kutluyoruz, dün bildiğiniz gibi Suruç’ta milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız kardeşimiz çirkin, hain bir saldırıya uğradı. Kardeşini kaybetti ve üç ağabeyi, bir yeğeni ağır yaralandı. Maalesef bu ülkede şiddetten, terörden beslenen, silahı ve şiddeti çözüm olarak gören hain terör örgütünün zihniyeti hala kıpırdamalarda bulunuyor. Özellikle bölgede huzurun sağlanması ve bölge halkımızın güveni açısından terör hem şehirlerden hem de kırsaldan temizlendi. Aynı şekilde de terör şu anda kaynağında kurutuluyor. Bu açıdan milletimiz rahat olsun. Türkiye huzura ve güvene kavuşmuştur. Bu tür hala eski alışkanlıklarına devam eden örgüte müzahir bazı grupların şiddet eğilimleri gerektiği şekilde karşılık görecektir. Türk yargısı gerektiği şekilde bunlara karşı gerekeni yapacaktır. Ben tüm hemşerilerimin Bayramını kutluyorum ve ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“BAYRAMLAR KAHRAMANMARAŞ’TA YAŞANMALI”

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ise çevredekilerden yoğun alkış alan konuşmasında bayramların Kahramanmaraş’ta yaşanması gerektiğini belirtti. Güvenç, “Biz her zaman söylüyoruz bayram Kahramanmaraş’ta yaşanmalı, çünkü bu kadim, güzel, kendi kurtaran, İstiklal madalyalı bu kent bayramları ilk günden bu yana böyle ruhuna uygun bir şekilde yaşıyor. Sevgi, barış, kardeşlik içerisinde yaşanıyor. Hamdolsun bütün siyasi partiler geldi, bütün STK’lar, toplumun her kesimi geldi, bunu çok önemsiyorum. Zengin, fakir, genç, yaşlı, kadın, erkek herkes buradaydı, Allah böyle bayramları tüm şehirlerimize, tüm İslam alemine nasip etsin. İnsana insanlığını hatırlatan, insanlığını öne çıkaran, hayvani duygulardan kurtulup yüce değerlere doğru yol alınan günlerdir bayramlar. Burada da o oldu. Tüm ilçelerimize ve Kahramanmaraş’ımıza selam olsun, insanlığını unutmayan, sevgiye, kardeşliğe inanan herkese selam olsun. Allah bu ülkeyi korusun, karanlığa, kavgaya düşürmesin. Bu ülke hep ileri gitsin, çocuklarımız, gençlerimiz bizden daha iyi bir Türkiye’de yaşasınlar. Birazcık siyaset yapayım, yerli otomobilini üreten bir Türkiye’de yaşasınlar, dünyaya otomobil satan bir Türkiye’de yaşasın benim ülkemin gelecek nesilleri, benim ülkemizin çocukları Alman’ın, Amerikan’ın yaptığı uçaklara binmesin, kendi yaptığı uçaklara binsinler. Benim ülkemin çocukları kendi icat ettiği telefonları kullansınlar, şüphe yok ki Kahramanmaraşlının hoşuna gidiyor bunlar. Ama bu ülkeye inansın benim hemşerim önce inansın, bunu başaracağız, tek ihtiyacımız birlik, beraberlik, kucaklaşma ve kardeş olma. Ne diyor Cumhurbaşkanımız, ‘Bir olalım, diri olalım, iri olalım, hep birlikte Türkiye olalım’, bizde ekleme yaparsak, hep beraber Kahramanmaraş olalım. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

“HÜZÜNLÜ BİR BAYRAMI GEÇİRİYORUZ”

Her sene olduğu gibi bu bayramda da geleneksel hale getirdikleri bayramlaşma törenini bu yıl da düzenlediklerini belirten Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, “Bildiğiniz gibi valiliğimizin koordinasyonunda belediyelerimiz, siyasi partilerimiz, sendikalarımız, vakıflar, dernekler, meslek kuruluşları ve bütün halkımızla beraber yine Kahramanmaraş’ın birliğinin bütünlüğünün ifadesi şeklinde bayramlaşma programını icra ettik. Bayramlar kırgınlıkların, dargınlıkların unutulması gereken iyiliğin, güzelliğin toplumda hâkim kılınmasına vesile olması gereken günlerdir. Kahramanmaraş’ımızda da bu tür refleksleri görmek çok güzel bir şey. Hep beraber yine bugün bunu müşade ettik. Tabii yakın bir zamanda şehrimiz bir sel felaketine maruz kaldı. Anne ve 2 yavrusunu kaybettik. Bu anlamda aslında hüzünlü bir bayram oldu. İnşallah bir daha bu tür afetlerden uzak olarak yaşamımızı devam ettiririz” dedi.

“TÜM KAHRAMANMARAŞ’LA KUCAKLAŞIYORUZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise yaptığı açıklamada, “Rabbimize hamt olsun. Şehrimizde güzel bir bayram günü geçiriyoruz. Tüm Kahramanmaraş burada. Tüm Kahramanmaraş ile kucaklaşıyoruz. Bayramların da amacı bu zaten. Dargınların barışması, küskünlerin kucaklaşması, hastaların ziyaret edilmesi. Allah’a hamt olsun bizde bayramın maneviyatına uygun bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BAYRAMLAR DİNİMİZİN VERDİĞİ ÖZEL GÜNLERDİR”

Bayramların İslam’ın bizlere verdiği özel günlerden biri olduğunu belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu da, birlik ve beraberliğe dikkat çekerek, “Ramazan Bayramı, dinimizin bize verdiği özel günlerden bir tanesi, bu özel günlerde insanların birbirleriyle güzel ilişki içerisinde olması, birbirleriyle barışması, aslında tüm dünyadaki Müslümanların birbirleriyle barışmasında bu bayramların çok önemli payı var. Bu özel günleri iyi değerlendirmek lazım. Kahramanmaraş’ta da Valiliğimizin düzenlediği bu özel günde herkesin bir arada bayramlaşması çok güzel oldu. Kahramanmaraş Valiliğimize ve Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere buranın nabzını tutan Aksu TV’ye teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış-Hakan Aydın)

Editör: Mahmut Beyaz