Her hafta Cuma günü saat 17.00’da siyaset, politika, spor, STK ve kanaat önderlerini dinleyicileriyle buluşturan ve Kahramanmaraş’ın gündemine ışık tutan FRESH Gündem’in bu haftaki konuğu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Bülbül, oldu. Radyo Fresh Genel Müdürü Serdar Salma moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında Bülbül kentte yapımı devam eden ve tamamlanan projeler hakkında DEKA Medya Grup aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

EMLAK VE İSTİMLAK DAİRE BAŞKANLIĞI

Kendisinin görevde bulunduğu alanla ilgili bilgiler veren Bülbül, “Büyükşehir belediyesinde genel sekreter yardımcılıkları var dört tane. Teknik alanlarda biz uygulama ve proje olarak ikiye ayırıyoruz. Uygulamacı birimler ayrı bir genel sekreter yardımcılığı yapıyor. Proje birimleri de ağırlıklı olarak bizim üstelendiğimiz birim, imar daire başkanlığı, ulaşım daire balkanlığı ve emlak istimlak daire başkanlığında ki işlerle ilgileniyoruz. Bu alanlarda da hizmet vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İDDİALI PROJELER

Kentsel dönüşüm alanında da büyükşehir belediyesi olarak iddialı projelerinin olduğunu ifade eden Bülbül, bilgilendirmelerini şöyle devam etti: “Şuan için kentsel dönüşüm için projeler hazırlıyoruz sonrasında bakanımızda davet edip buralarda biz çalışma yapalım istiyoruz. Kentsel dönüşüm alanında Büyükşehir olarak iddialı projelerimiz olacak. Ulaşım ve kentsel dönüşüm alanında çok radikal işler yapmak istiyoruz. Bizim çok kıymetli alanlarımız var. Biz Trabzon caddesini yayalaştırmadan önce esnaflarımızla toplantılar yaptık bir buçuk yıl önce ve o bir buçuk yıl önce bizim büyükşehir web sayfamızda resimler mevcuttu. Trabzon caddesinin daha önce 20 metresini taşıt kullanıyordu. Ortada bir refüj vardı iki çarpı iki dediğimiz dört şeritli bir yoldu, 5’er metresi de kaldırımlara kalıyordu. Yeni yaptığımız düzenlemenin temel mantığı, Trabzon caddesinin, 20 metresini yaya kullanıyor. 10 metresini taşıtlar kullanıyor. Tamamen iki kat oranın da değişti. Dolayısı ile bu projenin amacı, trafik merkezli değil, yaya merkezli bir düzenlemenin ilk adımını atmak. Esnafımızı biz anlıyoruz, esnafımızdan bizi anlamasını istiyoruz. O yüzden esnaflarımızın görüşlerini almak bizim için önemli. Aslında bu proje turisti ve aileyi merkeze çekmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda arasa otoparkını çok önemsiyoruz çünkü bu tarihe kadar yapılmış böyle bir şey yok bu döneme kadarki yapılanları ikiye katlıyor. Bin 100 araçlık hatta artırılabilir de bu bin 300 e kadar çıkabilir bir otopark yapıyoruz.

OTOPARKTA YER BULAMIYORUM ENDİŞESİ KALMAYACAK’

Akıllı sistemli bir otopark olacak. şehirdeki insan AVM otoparkına girer gibi hissedecek kendini. Hangi kata çıktığında kaç numara boş, geri geldiğinde arabayı nereye park etmişti, kaç dakika da girecek kaç, kaç dakika da çıkacak, bunların hepsi belli olacak. Dolayısı ile kimsenin ben otoparkta yer bulur muyum diye endişesi olmayacak. Ayrıca özel idare binasında ki çok konforlu bebek bakım odalarının olduğu tuvalet çalışması yapımı başlayacak. Aileleri ve bebekleri ile gelen insanların kendini çok daha rahat hissedebilecekleri bir ortam olacak. güvenlik ve temizlik çok üst düzeyde olacak. Tabi bunları zamanla artıracağız. Ayrıca Sarayaltı camiinin oralarda da bin araçlık ya da daha fazla bir araç otoparkı yapmayı planlıyoruz ve kentin doğu tarafından gelen trafiği bu otopark ve kentin batı tarafından gelen trafiği de Arasa otoparkı kontrol edecek. Kentsel dönüşüme gelecek olursak. Şuan için projemizde tekke var. Tekkeyi ele akacak olursak şu şekilde ifade edeyim, tekke müstakil diyebileceğimiz en fazla 4 kat olabilen konutlardan oluşacak. Bu böyle olduğu için biraz zaman alacak. Çok üst düzey kentler de sıfırdan kurulan kentlerde, dış ring ve iç ring vardır. Kent merkezinde de dikey bağlantılar vardır. Ayrıca bu şehir’e de kuzey ve güney yolu olarak ring yolu oluşturacağız. Mehmet Ali Kısakürek Bulvarı var onu oradan devam ettirip Gayberli’ye kadar var hiçbir şekilde sinyalize kavşak bulunmayan bir sistem bu ring dediğimiz sistem. Trabzon caddesi etap olarak valilikle ulu cami arası birinci etap. Ulu cami ile kale ikinci etap. Valilikle, müftülük arası üçüncü etap olacak. tabi buna biraz daha zaman var. Biz şuan kent merkezinin sirkülasyon sisteminin parçalarını tamamlamaya çalışıyoruz. Belirli birçok projelerimiz var aslında ama bazıları şuan onaylanma aşamasında, ulu cami noktasına turist otobüs durağı yapılacak. Yaya üst geçidi projemiz var. Azerbaycan’la Trabzon caddesinin birleştiği nokta da trafik problemi oluşuyor, bunun nedeni de yayaların yaya geçidini çok düzensiz kullanıyor olması. Biz bunu düzenleyeceğiz. Yapı kredi bankası ile meydan arasına cam, ahşap ve çelik kullanarak, asansörlü ve yürüyen merdivenli bir yaya geçidi ile donatıyoruz. Bu yaya geçidi hayata geçtiğinde çok daha güzel olacak. daha öncede belirttiğimiz gibi Trabzon Caddesi yaya önceliklidir.”

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz