Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kent merkezini tarihi ve modern dokusuyla şehre yeniden kazandıracak.
 
Bu kapsamda Tarihi Ticaret Bölgesi ve Trabzon Caddesi boyunca gelişen alışveriş koridorunun Hükümet Konağı-Ulucami arasındaki bölümünü içeren Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı. Hazırlanan projenin kapsadığı alanda işyerleri bulunan esnaflarla 18-22-25 Nisan tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cemal Tanrıverdi, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fatih Bülbül’ün katılımıyla bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Katiphan’da gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Başkan Danışmanı Fatih Bülbül projeyle ilgili şu ifadelere yer verdi: “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un direktifleriyle geliştirdiğimiz ve geliştirmekte olduğumuz kent genelinde ve kent merkezinde bir dizi proje çalışması bulunmaktadır. Bu çalışmalardan biri de Hükümet Konağı ile Kale arasında hazırladığımız kentsel tasarım projesidir. Kentimizin gelişimine birlikte katkı sunmak adına bu projenin bir parçası olduğunu düşündüğümüz siz değerli esnafımızı bilgilendirmek, görüş ve önerilerinizi almak istedik. Büyükşehir belediyesi olarak geliştirdiğimiz projeler bazı temel ilkelere dayanıyor. Tarihi ve kültürel değerlerin kıymetini biliyor, kentin en büyük sermayesi olduğu inancıyla hareket ediyoruz. Otomobil odaklı planlama anlayışının sürdürülebilir olmadığını görüyoruz. Kentleri, özellikle kent merkezlerini otomobillerin değil yayaların konforunu sağlayacak şekilde yeniden düzenlemek gerektiğine inanıyoruz. Kent merkezinin; alış verişin, kültürel etkinliklerin, yeme içme, buluşma gibi insan odaklı faaliyetlerin yüksek konforda gerçekleştiği, adap ve görgü kurallarının, ortak değerlerin oluştuğu, aktarıldığı bir mekân olması gerektiğine inanıyoruz. AVM kültürüyle ve konforuyla rekabet edebilecek bir kent merkezini, halkın ve esnafın katılımıyla, belediyenin koordinatörlüğünde kısa orta ve uzun vade planlarıyla aşama aşama kurmak istiyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız proje kent merkezinde düşünülen projelerin ilk etabını oluşturmaktadır.”
Başkan Danışmanı Bülbül’ün konuşmasının ardından bölge esnaflarına da söz verilerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Haber Merkezi


Editör: Mahmut Beyaz